Sari la conținut
News Alert

Deputat liberal: „Ponta aruncă în haos o întreagă industrie a turismului”

Nu este altceva decât o nouă taxă în turism. Acest tip de impozit nu poate fi introdus de pe o zi pe alta, pentru că priveşte întreaga industrie de servicii a României şi trebuie reglementat şi pus în dezbatere publică, înainte de a fi aplicat. Acest impozit duce industria turismului în haos, înainte de începerea sezonului”, a afirmat deputatul liberal, despre decizia Guvernului de a legifera bacşişul, care va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat, printr-o Ordonanţă de urgenţă emisă în şedinţa de Guvern de miercuri, notează Mediafax.

Tararache a precizat că, prin „această nouă găselniţă” a lui Victor Ponta, veniturile angajaţilor din turism vor scădea şi costurile operatorilor din turism vor creşte, pentru că vor fi nevoiţi să angajeze persoane care să se ocupe de acest registru unic introdus de noua reglementare a Executivului.

„Acestea sunt costuri care ţin strict de operaţiunea impozitării bacşişului. De fapt, acest impozit va reprezenta o nouă bătaie de cap pentru angajatori şi angajaţi, şi îmi este teamă că va fi folosit ca un pretext, de unii reprezentanţi ai ANAF”, a mai spus Mihai Tararache.

El a dat şi exemple de domenii unde va fi foarte greu de implementat acest sistem de impozitare a bacşişului, respectiv pizza delivery, serviciile de taxi, de food delivery, sau saloanele de frizerie şi coafor.

„Ponta aruncă în haos o întreagă industrie a turismulului, cu câteva zile înainte de începerea sezonului turistic. În câteva zile nu poţi implementa aceste măsuri”, a mai declarat el. Deputatul PNL a acuzat Guvernul că alungă turiştii români peste graniţe şi că devine, astfel, „inamicul numărul unu al turismului românesc”.