Sari la conținut
News Alert

Deputat PNL către Bogdan Stanoevici, la audierile în comisii: „Sunteţi varză de Bruxelles, total pe lângă subiect”

Foto: facebook.com/Bogdan-Stanoevici

În timpul audierii în comisii, Bogdan Stanoevici a fost întrebat cum anume îşi propune să îi susţină pe românii aflaţi în afara graniţelor ţării, care pleacă la muncă, şi dacă sunt şanse pentru organizarea Congresului pentru românii de pretutindeni în 2014.

„Pentru mine este o prioritate absolută punerea pe picioare a acestui congres al românilor de pretutindeni, este foarte important, sigur că nu îl putem face singuri, structura noastră este mică, în cadrul unui mare minister. Evident, probleme financiare nu sunt de neglijat. Noi nu putem decât să ajutăm prin contactele cu românii din afară şi ei să îşi aleagă reprezentanţii care să participe la acest congres”, a răspuns Bogdan Stanoevici, informează Mediafax.

Mircea Dolha (PNL), vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, l-a întrerupt pe candidatul la postul de ministru delegat: „Chiar dacă mie îmi place multiculturalismul european, pentru că suntem în clubul acesta de elită al Uniunii Europene, vă pot spune, fiindcă dumneavoastră aţi folosit metafore, parabole chiar în ceea ce aţi explicat până acum, că sunteţi varză de Bruxelles. Sunteţi pe lângă subiect, total”, a spus deputatul PNL.

El i-a atras atenţia lui Stanoevici că nu ştie cine organizează Congresul românilor de pretutindeni. „Nu dumneavoastră sunteţi organizator, ci noi, Parlamentul, noi suntem cei care avem buget şi noi trebuie să îl organizăm, însă în colaborare cu dumneavoastră”, a spus Dolha.

„Domnule ministru, sunt convins că aveţi aici nişte consilieri extrem de pregătiţi, vă rog, vă închideţi cu ei 24 de ore şi sunt convins că veţi învăţa multe lucruri. Nu este o problemă a nu şti, problema este când daţi aparenţa unui rol, că ştiţi, şi de fapt sunteţi pe lângă subiect”, a mai comentat deputatul PNL.

„Se spune că orice şut este un pas înainte. Mă bucur foarte mult de şutul pe care l-am primit, pentru că, într-adevăr, în afară de intrarea în politică, îmi permite să înţeleg mai repede, şi am înţeles că nu am fost suficient de clar”, a răspuns Stanoevici.

Bogdan Stanoevici, propus ca ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, a primit, marţi, aviz favorabil din partea Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor a Camerei Deputaţilor şi celei pentru românii de pretutindeni din Senat. Comisiile de specialitate din Parlament au avizat această propunere cu 13 voturi "pentru" şi 6 voturi "împotrivă".