Deputat PNL: Nu există și nu va exista normă legală de acordare a unor pensii speciale noi pentru parlamentari

Data publicării:
Deputatul PNL Gabriel Andronache portret
Deputatul PNL Gabriel Andronache. Foto: Facebook/ Andronache Gabriel

Deputatul PNL Gabriel Andronache spune că decizia Curţii Constituţionale privind pensiile speciale ale parlamentarilor nu repune în vigoare legea declarată neconstituţională. Astfel, nu există o bază legală de acordare a unor pensii speciale noi, a spus liderul grupului PNL din Camera Deputaților.

„Decizia Curții Constituționale nu repune în vigoare textul care a fost abrogat prin legea declarată neconstituțională. Deci nu există și nu va exista normă legală de acordare a unor pensii speciale noi”, a scris Andronache pe Facebook.

„A abroga ceva ce nu există reprezintă prostie legislativă sau neștiință de carte. Fiecare dintre cei care afirmă că depun noi proiecte legislative pot alege una din cele două categorii menționate mai sus pentru a-și încadra declarațiile”, a continuat el.

Andronache spune că decizia Curții Constituționale „generează efecte strict în privința foștilor parlamentari care au deschis procese și se aflau la pensie la data abrogării normei care prevedea pensia specială în Statutul deputaților și senatorilor”.

După publicarea motivării deciziei CCR în Monitorul Oficial, „se va declanșa reexaminarea legii declarate neconstituționale, conform Regulamentelor celor două camere parlamentare”, a precizat Andronache.

CCR a declarat neconstituțională legea prin care erau abrogate pensiile speciale pentru parlamentari pentru că a fost adoptată într-o singură zi, „cu încălcarea tuturor termenelor”, „ceea ce reprezintă o afectare a procedurii de adoptare în ansamblul său”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri