Deputat PNL: Tăriceanu, campion în lupta împotriva luptei anticorupție

Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Prin acţiunile şi declaraţiile sale politice, preşedintele Senatului are toate şansele să fie declarat campion în lupta împotriva anticorupţiei. Curtea Constituţională şi DNA trag cu toată artileria în zidul construit de Călin Popescu Tăriceanu pentru a-l apăra pe Dan Şova în faţa unei cereri de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupţie. În acest timp, preşedintele Senatului declară că în România are loc un asalt asupra valorilor instituţiilor democratice, în care prezumţia de nevinovăţie a dispărut, şi se arată „şocat” de faptul că procurorii vorbesc „cu nonşalanţă de planuri de arestări”, se arată în comunicatul de presă trimis de senatorul PNL.

Florin Secară lansează un atac și la adresa fostului președinte Traian Băsescu, despre care spune că s-a înscris, alături de Tăriceanu, în „lupta împotriva anticorupției”.

Principalul competitor al lui Călin Popescu Tăriceanu în lupta împotriva anticorupţiei este Traian Băsescu, însă cel din urmă e mai puţin coerent, şi, de aceea, mai puţin convingător. Pe de-o parte, Băsescu reclamă abuzuri ale procurorilor, dacă e vorba de Bica, Udrea sau Georgescu; pe de altă parte, reclamă obstrucţionarea anchetelor procurorilor, dacă e vorba de adversari politici, vezi cazul Şova. Mai mult, mărturisind că jumătate din echipa pe care o avea când era preşedinte a arestat cealaltă jumătate, Traian Băsescu e în situaţia tatălui lui Cain şi Abel: apără onoarea lui Abel, dar nici nu se leapădă de Cain.

Tăriceanu îl înfrânge categoric pe Băsescu în cursa în care s-au înscris amândoi, de luptă împotriva anticorupţiei. O luptă purtată într-un context în care 77% dintre români au o părere bună sau foarte bună despre faptul că, în ultimele luni, mulţi oameni politici acuzaţi de corupţie sunt condamnaţi sau arestaţi preventiv , într-o ţară în care 63% dintre români au încredrere în DNA”, se mai arată în comunicatul de presă trimis de Florin Secară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri