Deputat PSD: Inspecția Judiciară să fie sub control parlamentar. Nu mă interesează Raportul MCV

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu 2

Cătălin Rădulescu, supranumit „deputatul mitralieră” ca urmare a declarațiilor făcute în contextul protestelor din februarie, consideră că Inspecția Judiciară trebuie să fie sub control parlamentar. În plus, Rădulescu spune că şi procurorii șefi ar trebui să fie numiți de Legislativ. Același deputat PSD declară că nu este interesat de avertizările formulate de Comisia Europeană în Raportul MCV publicat miercuri.

Inspecția Judiciară trebuie să aibă statut independent, să nu fie sub absolut nimeni și să fie sub control parlamentar, pentru că Parlamentul este exponentul poporului român. Sub control parlamentar trebuie să fie orice fel de instituție, inclusiv SRI-ul, pentru că Parlamentul e poporul”, a declarat deputatul PSD.

Acesta pledează și pentru schimbarea procedurii de numire a procurorilor șefi în sensul ca procurorul general, procurorii-șefi ai DNA și DIICOT și adjuncții lor să fie numiți nu de președintele României, ci de Parlament.

„Două luni de zile, eu am făcut un grup de lucru (...) cu (...) foști judecători foarte buni, foști procurori de mare clasă și profesori universitari de drept. (...) Am făcut niște modificări pe articolele care credem noi că așa trebuie făcute ca în țara asta nimeni să nu mai sufere din cauza unor nedreptăți. (...) Ați văzut că există această discuție foarte mare cine să numească procurorii, ba președintele României, dar tot politic ar fi, ba ministrul Justiției, dar tot politic ar fi, ba CSM, dar e mare scandal acolo. Atunci, soluția pe care au găsit-o oamenii ăștia, că tot spunem că Parlamentul ăsta este al poporului, este ca să-i numească Parlamentul. Să nu mai fie niciun fel de problemă. În Parlament sunt toate partidele, sunt comisii de specialitate, pot fi nominalizați 50 de magistrați, procurori sau judecători. Din ăștia 50 de magistrați audiați să fie propuși Parlamentului cei mai buni și Parlamentul să-i voteze”, a susținut Rădulescu.

În context, „deputatul mitralieră” a arătat că nu îl interesează raportul MCV, ci să nu mai fie abuzuri din cauză că legea e interpretată.

„Nu mă interesează raportul MCV, pe mine mă interesează în țara mea, în România, nu raportul MCV, pe mine mă interesează ca niciun cetățean (...) să nu mai pățească niciun fel de abuz din cauză că legea e interpretată sau că nu suntem în stare să definim un articol de lege”, a mai spus Rădulescu.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este cunoscut și pentru faptul că s-a ales cu mitraliera AKM confiscată, după ce a declarat într-un interviu pentru Adevărul că este pregătit să folosească arma din nou, dacă va mai exista o amenințare comunistă asupra României. De altfel, el a cerut în mai multe rânduri, în februarie, ca autoritățile să pună tunurile cu apă pe protestatarii din Piața Victoriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri