Deputat PSD: Tudorel Toader, „atletul absolut al fugii de decizii”

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader govro

Decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a sesiza Inspecția Judiciară cu privire la refuzul procurorului general, Augustin Lazăr, de a transmite Parlamentului o copie a dosarului clasat referitor la alegerile din 2009, stârnește nemulțumiri în PSD. Portavoce este, ca și în alte situații, deputatul Liviu Pleșoianu, cel despre care spunea Liviu Dragnea că nu îl va sancționa „niciodată”.

tudorel toader govro
Sursă foto: gov.ro

Liviu Pleșoianu, deputatul social-democrat invocat des și în termeni laudativi de agenția Sputnik, principalul instrument de propagandă al Kremlinului, susține că Augustin Lazăr fuge de decizie prin sesizarea Inspecției Judiciare, în condițiile în care ar fi putut propune direct revocarea procurorului general.

Tudorel Toader – acest Usain Bolt care aleargă invers, atletul absolut al fugii de decizii. (...) Domnul Tudorel Toader, supărat că procurorul general face apel la CSM în privința solicitărilor Comisiei de anchetă, face și domnia sa apel la Inspecția Judiciară. Prin urmare, deși supărat că procurorul general nu își asumă o poziție și fuge repede să-l scape CSM, ministrul Justiției nu își asumă la rândul său o poziție și fuge repede să-l scape Inspecția Judiciară”, scrie Pleșoianu pe contul său de Facebook.

Amintind că ministrul Justiției propune președintelui României numirea și revocarea procurorului general și a procurorului-șef al DNA, iar avizul CSM este unul consultativ, deputatul PSD sugerează că zilele lui Toader la Ministerul Justiției ar putea fi numărate: „Și dacă, să presupunem, Inspecția Judiciară va zice că e în regulă cum procedează domnul Augustin Lazăr, unde veți mai fugi domnule Tudorel Toader? Și dacă, să presupunem, Inspecția Judiciară va găsi doar «probleme minore» în ceea ce privește managemenetul DNA și al Ministerului Public, pe ce cărări veți mai alerga domnule ministru al... «Justiției»? Poate pe holurile ministerului? Spre ieșirea (de tot) de acolo?”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri