Deputat USR: „Demontând minciunile lui Tudorel Toader, episodul 2”

Data publicării:
claudiu nasui

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă, marți dimineață, că Tudorel Toader minte în legătură cu recursul compensatoriu. În plus, parlamentarul spune că ministrul justiției ar trebui să scrie o ordonanță de urgență prin care să abroge legea prin care deținuți periculoși sunt eliberați mai devreme din închisori.

tudorel toader cex inquam octav ganea 20181210183955_OGN_3263-01
Tudorel Toader susține că nu are nicio vină pentru infractorii periculoși eliberați cu ajutorul recursului compensatoriu. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Demontând minciunile lui Tudorel Toader, episodul 2. Domnul Tudorel Toader spune că legea recursului compensatoriu este chiar neconstituțională. Ce să vezi. Și atunci de ce a votat-o PSD, ALDE și UDMR? Dar mai ales, atunci de ce n-a atacat-o cineva dintre acești politicieni la curtea constituțională în timp util?”, afirmă Claudiu Năsui.

„Reamintesc că legea a fost propusă de guvernul Grindeanu unde domnul Florin Iordache (autorul OUG 13) era ministrul justiției. Și a fost agravată în parlament de domnul Nicolicea.

Nu doar că ei n-au atacat legea, dar ghiciți cine a atacat-o? 27 de deputați USR (printre care și eu) și 24 de deputați PNL. În loc să caute să dea vina pe alții, domnul Tudorel Toader ar face mai bine să dea un OUG pentru abrogarea acestei legi. Au dat drumul criminalilor, tâlharilor și violatorilor pe străzi ca să scape șefii lor de justiție. Nu vor să-și asume politic, bun, dar măcar să abroge legea”, adaugă deputatul USR.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marți dimineață, ministrul Justiţiei a afirmat referitor la legea privind recursul compensatoriu, că, la vremea respectivă, CSM a considerat că pentru a fi efective, cele 3 zile pot fi considerate ca fiind efectiv executate, în locul unui beneficiu la liberarea condiţionată, propunerea fiind însuşită de Senat.

Camera Deputaţilor a înlocuit însă cele trei zile cu 6 şi a extins beneficiul şi pentru alte criterii, Ministerul Justiţiei nefiind de acord cu modificările. „Curtea Constituţională a fost sesizată în controlul a priori. Ministerul Justiţiei s-a exprimat în sensul că legea este neconstituţională”, spune Toader.

USR a anunţat că depune luni în Parlament un proiect pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru anularea efectelor dezastruoase pe care le-a adus pentru siguranţa cetăţenilor.

Citește și

Vlad Voiculescu: Tudorel Toader este „complice la toate crimele și violurile comise de cei eliberați de el”

VIDEO. Imagini noi cu criminalul de la Mediaș. Cum a pornit conflictul din bar

Recursul compensatoriu. Eliberările deținuților vor continua până în 2022. Cu ce urmări?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri