Deputat USR: Facțiunile din PSD sunt în plin război la ANCOM

Data actualizării: Data publicării:
catalin drula fb
Foto: Facebook

Un deputat de la Uniunea Salvați România descrie o situația absurdă la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Cătălin Drulă spune că cei doi vicepreședinți concediați în urmă cu câteva luni sunt propuși din nou pentru aceleași funcții, asta după ce au primit și salarii compensatorii.

catalin drula fb
Foto: Facebook

„ANCOM, reglementatorul pieței de telecomunicații și a spectrului radio, este în prezent victima unui război pesedisto-pesedisto care a atins astăzi noi culmi ale absurdului. Astăzi am audiat în Comisia de IT reunită cu cea Economică de la Senat propunerile guvernului Tudose pentru funcțiile de vicepreședinți. Pot spune după audieri că cei doi domni propuși sunt profesioniști desăvârșiți cu zeci de ani de experiență în domeniu”, afirmă Cătălin Drulă.

Deputatul spune însă că „singura problemă este că cei doi sunt exact cei concediați acum 3 luni din functiile de directori în ANCOM de omul pus de PSD peste noapte acolo în mai, dl. Diță (după ce a schimbat procedura de numire peste noapte prin OUG)”.

„Deci PSD schimbă legea de numire a președintelui ANCOM, numește un om de casă care, ca primă măsură, concediază profesioniștii din instituție. După 3 luni, PSD îi repropune pe cei dați afară ca vicepreședinți ai aceleiași instituții. Și asta nu e tot - între timp, cei doi au primit și 12 salarii compensatorii (pe drept, conform contractului de muncă) pentru concedierea abuzivă”, adaugă deputatul USR.

„Dacă vi se apare că absurdul este maxim, nu am ajuns încă la final. Culmea absurdului a fost atinsă la audierea de astăzi când pesediștii din Comisie nu au votat propunerile propriului guvern. Deși cei doi s-au prezentat excelent, așa cum spuneam, lucru evident pentru toată lumea, cei de la PSD au cerut amânarea raportului și au avut voturile pentru a o aproba (11 voturi la 6). Se pare că facțiunile din PSD sunt în plin război pe tema ANCOM, o instituție care era funcțională și dată model înainte să se apuce să o destructureze. Le cer domnului Dragnea și domnului Tudose explicații publice pe această temă”, încheie Cătălin Drulă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri