Deputații, cheltuitori și în perioada vacanței parlamentare. Au primit bani pentru cazare și deplasări

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-1

Ianuarie a fost o lună de vacanţă pentru deputaţi. Nu au existat şedinţe de plen, iar comisiile parlamentare au avut câteva întruniri.

Cu toate astea, banii cheltuiţi pentru cazare au fost chiar mai mulţi decât în decembrie 2013, lună cu activitate normală la Parlament. Peste un milion de lei. Atât costă camerele de hotel ale deputaţilor, indiferent dacă ei se află sau nu în Bucureşti.

Pentru cele trei zile în care au avut de lucru la comisii, deputaţii au primit bani, în ianuarie, şi pentru deplasările în Capitală şi înapoi acasă.

Nici la capitolul cheltuieli cu birourile parlamentare din teritoriu nu s-a cunoscut că luna ianuarie a fost una de vacanţă parlamentară. Fiecare din cei 406 deputaţi aflaţi în exerciţiul mandatului în ianuarie a decontat, în medie, între 10.000 şi 11.000 de lei pentru a-şi plăti consilierii şi a-şi achita facturile de la birourile parlamentare.

Ca şi în decembrie sau altă lună cu activitate normală la Camera Deputaţilor, fiecare ales şi-a primit şi indemnizaţia . Adică, în medie, 5.000 lei.

Deputaţii au reuşit, în schimb, să facă economii din bugetul alocat deplasărilor în străinătate.

Dacă în decembrie 2013 au cheltuit aproape 150.000 de lei pentru astfel de deplasări, în vacanţa din ianuarie au alocat doar o treime din aceşti bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri