Deputații dezbat legalizarea canabisului în scop medical

Data publicării:
Cultură de canabis.
Plantă de canabis Foto: Profimedia

Proiectul de lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis utilizate în scop medical a fost dezbătut luni de deputaţii din Comisia de sănătate şi ai organizaţiilor profesionale din domeniul sănătăţii, fiind primit cu scepticism de reprezentanţi ai instituţiilor statului.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, co-iniţiator al proiectului, a subliniat, în cadrul unei dezbateri la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că iniţiatoarea proiectului, deputata PSD Ileana Cristina Dumitrache, a adunat toate vocile, toate partidele pentru a oferi alternative pentru pacienţii din România, iar proiectul are o perspectivă foarte diferită faţă de cea a instituţiilor statului, relatează Agerpres.

„Instituţiile statului sunt învăţate să spună: „Nu, e periculos, interzicem, sunt soluţii, dar nu astea, sancţionăm”. Noi nu vorbim despre canabisul în scop recreativ, să fie foarte clar. Vă mulţumesc pentru că v-aţi pus semnătura din toate partidele. Toată lumea este de acord să dăm drumul la lege. Vreau ca toate instituţiile statului să se subordoneze voinţei suverane a Parlamentului, asta este Constituţia”, a spus Ungureanu.

Deputata PSD Ileana Cristina Dumitrache a amintit că proiectul a intrat în circuitul parlamentar din anul 2019, acesta fiind preluat de la Alexandra Cârstea, preşedinte fondator al Asociaţiei „Victoria Mea”, prezentă la dezbaterile de la Parlament.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri