Deputații din Comisia juridică au votat pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru: „Adevărul va ieşi la iveală”

Data actualizării: Data publicării:
adrian chesnoiu vorbeste la microfon de la o tribuna
Adrian Chesnoiu a demisionat după ce a fost acuzat că ar fi aranjat concursuri de angajare în minister. Foto: Facebook/ Adrian Chesnoiu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni raport favorabil ridicării imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Acesta a demisionat din funcție și s-a suspendat din partid după ce a fost acuzat că ar fi aranjat concursuri de angajare în minister.

Suspiciunile nu vizează activitatea legată de politicile agricole sau activitatea din agricultură, ci anumite lucruri administrative. Sunt un om responsabil. Atunci când ai o calitate și o demnitate publică nu trebuie să fie vorba despre privilegii personale, ci vorbim de o responsabilitate socială pe care o avem față de cetățeni. Acesta a fost motivul pentru care fără nicio ezitare, când am aflat din presă că s-au ridicat anumite suspiciuni la adresa mea, am luat decizia de onoare, individual, fără să mă consult cu nimeni, de a demisiona din funcția de ministru, de a mă autosuspenda din partid și de a le solicita colegilor să voteze cererea de încuviințare a procurorilor în vederea derulării activității de cercetare”, a spus Chesnoiu, la Parlament.

Sunt absolut convins că, la finalul aceste cercetări, adevărul va ieşi la iveală. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. România are nişte proceduri care vizează modul în care se derulează o anchetă penală. La finalul cercetărilor, voi veni cu aceeaşi demnitate în faţa dumneavoastră şi vă voi prezenta punctul meu de vedere cu privire la acest dosar. Până la finalizarea cercetărilor nu mă veţi mai auzi declarând nimic despre acest dosar”, a mai spus Chesnoiu.

DNA a formulat o cerere de ridicare a imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu, pentru a fi cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii, pe care l-a condus.

Potrivit DNA, Adrian Chesnoiu ar fi intervenit din poziția de ministru pentru aranjarea unor concursuri de angajare în minister și chiar a decis angajarea unui candidat care nu a obținut punctajul necesar.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri