Sari la conținut

Deputaţii jurişti au trimis la Biroul Permanent decizia ANI privind incompatibilitatea lui Petre Roman

 

Membrii Comisiei juridice au luat în discuţie, din nou, cazul lui Petre Roman în prezenţa deputatului PNL.

"Ca urmare a schimbării statutului, practic Comisia juridică nu mai are niciun rol din această perspectivă, motiv pentru care sugerez să trimitem către Biroul Permanent", a propus Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei.

Deputatul PNL Ludovic Orban, prezent la şedinţă a declarat că în privinţa revocării din funcţie a lui Petre Roman, Camera nu poate să se pronunţe până nu se judecă la Curtea de Apel contestaţia depusă de Petre Roman la raportul ANI.

Comisia juridică a amânat săptămâna trecută luarea unei decizii în privinţa cazului lui Petre Roman trimiţând la Biroul Permanent documentele depuse de deputatul PNL, pentru ca Biroul să solicite ANI un punct de vedere pe aceste documente.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a amendat, marţi, cu câte 2.000 de lei, pe deputaţii din Comisia jurdică pentru că nu l-au revocat din funcţie pe Petre Roman, pentru incompatibilitate.

ANI a trimis, luni, o nouă solicitare Camerei Deputaţilor de revocare din funcţie a deputatului Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, raportul rămânând definitiv prin necontestare.