Deputații PSD și ALDE explică de ce au părăsit sala în timpul discursului președintelui

Data actualizării: Data publicării:
parlamentari parasind plenul

Discursul critic al preşedintelui Klaus Iohannis, îndreptat împotriva actualei puteri, i-a înfuriat pe cei de la PSD şi ALDE. Parlamentarii au părăsit sala după numai 13 minute. Pe holuri, în faţa jurnaliştilor, au explicat şi de ce.

Marcel Ciolacu a fost primul parlamentar care s-a ridicat și a pornit spre ieșire. Ca la un apel, restul parlamentarilor ALDE și PSD l-au urmat. Au urmat apoi o serie de insulte adresate președintelui și admonestări din partea parlamentarilor care au rămas în sală să asculte discursul președintelui. 

„- Halal preşedinte! - Ruşine! - Mai ia-ţi o casă!

- Penalilor!

- România germanilor!

- Eşti preşedintele României, nu preşedintele alor tăi.

- N-ai treabă cu România!

- Rămâi cu poporul tău!

 -Ruşine, ruşine, ruşine să îţi fie!

- Manipulatorule!

- Mergeţi în Piaţa Victoriei!

-Demisia! Demisia!

-Ai rupt România în două! Afară!

-Voi aţi rupt-o!”

Așa a fost atmosfera din plenul Parlamentului câteva minute până când toți parlamentarii ALDE și PSD au părăsit sala. Reacția președintelui Iohannis a fost una ironică: „Ați obosit deja? Ghinion”, iar apoi și-a continuat discursul. 

Parlamentarii care au părăsit sala au declarat apoi jurnaliștilor că s-au simțit jigniți de discursul lui Klaus Iohannis. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu i-a reproșat șefului statului că dezbină România. Asta în timp ce spunea că Klaus Iohannis nu e președintele lui și să se ducă să stea cu românii care l-au votat. 

„Să spună cum a acceptat ca SRI și DNA patru ani să facă echipe mixte și să ancheteze oamenii. Asta trebuie să ne spună că e președinte. Nu ne reprezintă, nu e preşedintele nostru. Să stea cu cine l-a ales. Deci, nu e preşedintele meu. Ne-a dezbinat de mult, acest preşedinte ne-a dezbinat. Noi suntem aleşii poporului nostru, nu poporului lui. Dacă azi venea cu un mesaj de pace, frumos, ca să stăm să discutăm la masă, aşa cum a spus domnul Tăriceanu, era OK, dar dânsul a venit cu un alt mesaj. Dânsul a venit din Germania, ca să ştiţi de unde”, a spus Cătălin Rădulescu. 

 „Domnul președinte a fost primit aici cu responsabilitatea și eleganța pe care trebuie să o aibă un președinte într-o instituție reprezentativă a statului. Ne-am așteptat la un mesaj de unificare a românilor pentru clasa politică pentru a continua reformele pozitive dar mai ales de a uni românii”, a fost de părere un alt parlamentar. 

„Când vine cineva la tine acasă nu e corect să te jignească.  Să-ți aducă tot felul de acuzații care nu sunt corecte. Nu cred că e corect. Nu s-a ocupat nimeni de dosare penale”, a precizat un alt parlamentar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri