Deputaţii şi senatorii de Ilfov cer insistent să li se plătească din nou cazarea în Bucureşti

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-2

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, cere tăierea sumei forfetare a senatorilor şi deputaţilor care nu au participat la votul legilor. Liderul liberal vrea ca acestora să li se taie din cele 10.000 de lei un procent direct propoţional cu numărul absenţelor.

Criticii proiectului dau o replică ironică - propunerea vine tocmai de la cel care a fost ani la rând campion la absenţe, remarcă ei. O situaţie pe care Crin Antonescu a explicat-o în mai multe rânduri.

Liderul PNL a fost nevoit să răspundă şi acuzaţiilor legate de faptul că nu se poate trezi dimineaţa devreme.

„Adevarul este că mă trezesc când vreau eu, indiferent ce cred despre asta prietenii, adversarii. Mă trezesc când vreau eu, foarte, foarte des mă trezesc devreme, nu ca să le dau lor socoteală”, spunea Crin Antonescu.

O altă propunere controversată este cea a deputatului Tudor Ciuhodaru. Acesta vrea limitarea mandatelor parlamentarilor şi aleşilor locali la două.

„Este soluţia legislativă împotriva baronilor locali. De 20 de ani suntem conduşi de aceiaşi oameni în administraţia locală, de aceiaşi parlamentari, iar, din păcate, după 20 de ani de la Revoluţie, nu constatăm decât corupţie”, susţine Tudor Ciuhodaru.

La capitolul privilegii, deputaţii şi senatorii de Ilfov cer cu insistenţă să li se plătească din nou cazarea în Bucureşti, deşi locuiesc la cel mult 30 de minute de centrul Capitalei. Legea a fost depusă la Senat, iar acum a ajuns la Camera Deputaţilor.

„Parlamentarii care au domiciliul în celelalte judeţe au dreptul să locuiască şi în Bucureşti, în timp ce parlamentarii care au domiciliul în Ilfov nu au acest drept să beneficieze de posibilitatea de a locui în Bucureşti”, justifică Sorin Roşca Stănescu.

Deputaţii şi senatorii din Ilfov şi-au pierdut dreptul de a primi bani pentru cazare odată cu noul statut al aleşilor, pentru ca Parlamentul să facă economie. Înainte, chiar şi cei care stau la o aruncătură de băţ de Capitală primeau 9.000 de lei pe lună ca să locuiască la hotel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri