Sari la conținut

Deputatul care i-a cerut demisia lui Tăriceanu, exclus din ALDE

Deputatul de Ialomița, Aurelian Ionescu, îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că l-a exclus din ALDE după ce i-a cerut demisia din fruntea partidului. De asemenea, deputatul a precizat că răspunsul liderului ALDE la cererea lui de a introduce criterii de integritate în partid a fost de a-l pune pe listele pentru Senat pe fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu.

aurelian ionescu deputat alde

Foto: Facebook

Am fost înştiinţat asupra faptului că am fost exclus din ALDE prin decizia Biroului Politic Judeţean – o procedură nestatutară aplicată în urmă cu câteva zile şi în cazul deputatului de Neamţ, Cătălin Drăguşanu, contrar prevederilor care statuează că înlăturarea din rândurile partidului a unui parlamentar se face numai prin hotărârea Delegaţiei Permanente.
Această excludere este răspunsul dat de preşedintele Tăriceanu scrisorii mele deschise, în care îi solicitam convocarea Congresului Extraordinar al partidului, adoptarea unor criterii de integritate a membrilor şi candidaţilor şi, totodată, demisia din fruntea partidului
, a precizat deputatul. 

Deputatul îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a pus pe listele pentru Senat un candidat cu probleme penale.

În fapt, am considerat că primul răspuns primit cererilor mele a fost aducerea în ALDE şi punerea pe liste pentru Senat a încă unui politician penal – Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi, în prezent, cercetat într-un alt dosar în care este suspectat că ar fi cerut bani pe concedii medicale date pentru o boală fictivă după cele 9 luni de arest preventiv”, a scris Aurelian Ionescu pe Facebook.

De asemenea, deputatul de Ialomița i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să îi răspundă public la mai multe întrebări:

- De ce nu doreşte să convoace Congresul Extraordinar ALDE în scopul adoptării criteriilor de integritate pentru membri şi candidaţi la funcţii publice?
- De ce a ales să mistifice adevărul, girând declaraţia senatorului Vosganian, conform căreia listele de candidaturi ALDE pentru Parlament erau finalizate încă de săptămâna trecută?
- De ce susţine că nu este adeptul excluderilor din partid, dacă ordonă excluderi nestatutare ale parlamentarilor incomozi?”, a precizat Aurelian Ionescu.

Deputatul Aurelian Ionescu i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu „din motive de integritate”, după ce pe numele președintelui Senatului a fost deschis un dosar.