Der Spiegel: Dragnea e „stăpânul din umbră care întoarce statul de drept cu 30 de ani în urmă”

Data publicării:
liviu-dragnea
Foto: Agerpres

Șeful PSD Liviu Dragnea este „stăpânul din umbră al României”, iar președintele Klaus Iohannis este „un rege fără țară”, scrie publicația germană Der Spiegel, într-o analiză dură a României, potrivit G4Media.ro.

liviu dragnea discurs tribuna deget ridicat inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România se află în mijlocul unei crize de stat și Bucureștiul preia începând cu ianuarie președenția rotativă a UE, în timp ce mai mulți politicieni condamnați pentru corupție plănuiesc să-și legifereze propria grațiere”, scrie Der Spiegel . „Președintele Klaus Iohannis pare lipsit de putere în fața lui Liviu Dragnea, stăpânul din umbră al țării”, continuă publicația germană.

Dragnea conduce România din culise. Funcții în cabinetul guvernului îi sunt interzise datorită unei condamnări penale, dar el se consideră nedreptățit. Dragnea îl amenință pe Iohannis cu punerea sub acuzare pentru trădarea de țară, iar pe reprezentanții Comisiei Europene îi acuză de propagandă antiromânească. Dragnea este un politician venit din provincie, cu o istețime de țăran, și se pare că nimic nu-i stă în cale. El întoarce statul de drept cu 30 de ani înapoi, la momentul căderii lui Nicolae Ceaușescu”, mai scrie Der Spiegel.

Citiți mai mult pe G4Media.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri