Sputnik laudă dezamăgirea lui Tăriceanu față de UE

Data actualizării: Data publicării:
160920_ICCJ_tariceanu_004_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu este promovat de agenția de propagandă a Kremlinului, Sputnik, după ce a expus într-un interviu câteva idei care ar putea da naștere unor dezbateri nu numai în România, ci și în UE.

160920_ICCJ_tariceanu_004_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Președintele Senatului a mărturisit o mare dezamăgire față de UE, mai precis față de regimul la care UE supune România”, scrie Sputnik. El a numit BREXIT „o decizie de curaj a britanicilor”.

Tăriceanu este de părere că forțele oculte au ajuns să conducă România nu forțele democratice. „Sunt oculte pentru că nu sunt vizibile”, a răspuns fostul premier, dând ca exemplu „liste secrete ale SRI și DNA cu cine să fie ascultat, anchetat”. Un alt exemplu este referendumul pentru demiterea lui Băsescu, când s-a aflat că au intervenit judecători, dar și alte „institituții care și-au depășit rolul constituțional”.

„Mă întreb dacă nu cumva britanicii au făcut bine ieșind din UE, a spus Tăriceanu. Știți de ce au ieșit? Pentru că ajunseseră să nu-și mai conducă singuri țara. Am fost premierul care a condus țara în UE și am momente în care mă gândesc dacă ne-am imaginat că vom ajunge vreodată aici”, a mai declarat președintele Senatului în interviul promovat de Sputnik.

Călin Popescu-Tăriceanu este de părere că forțele oculte sunt prezente și la manifestațiile actuale. „90% dintre participanți sunt oameni de bună credință, dar sunt cei care deturnează atenția de la probleme grave. Nu se mai discută de Coldea, de corupția din instituțiile statului”, consideră Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri