Dezbaterea moțiunii de cenzură, marcată de replici acide

Data publicării:
Victor Ponta motiune de cenzura Parlament agerpres 29.09.2015

Vasile Blaga: „Dumnealui a făcut o obsesie în a minți.”

Victor Ponta: „Am și eu un labrador acasă care mereu se crede tigru.”

Alina Gorghiu: „Nimic din ce i se întâmplă nu înţelege.”

Teodor Atanasiu: „Astăzi a ratat ultima șansă de a scăpa de eticheta de penibil.”

Cuvinte grele şi acuzaţii între Putere şi Opoziţie la dezbaterea moţiunii de cenzură care s-a încheiat cu un rezultat previzibil: Victor Ponta rămâne premier.

Liderii Coaliţiei au decis ca parlamentarii Puterii să nu se apropie de urne în timpul votului. Astfel, Opoziţia nu a reuşit să adune cele 276 de voturi necesare demiterii Guvernului.

Nici nu aveau cum să fie probleme. A fost un eşec din toate punctele de vedere. Ziceau că aduc 15.000 de oameni, au adus o mie. Erau mai mulţi jandarmi”, a declarat Victor Ponta.

Replici acide au avut loc și între premierul Victor Ponta şi copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

Victor Ponta: „Deci voi cereți acum să-mi dau eu demisia pentru că Atanasiu cu Șova au semnat niște contracte? Am în față așa: Contract Gorghiu, Pop și Asociații încheiat cu AVAS - 25 de mii de euro plus TVA, altul zece mii de euro, șase mii de euro... Sunteți cam scumpă, doamna Gorghiu...”

Alina Gorghiu: „Dacă găsiți cel mai mic argument care să spună despre mine că am încălcat legea vă rog să demonstrați acest lucru.”

Colegii de partid i-au sărit in ajutor şefei PNL.

Teodor Atanasiu, senator PNL: „O să rămâneți, domnule prim-ministru, ca un obscur om politic contemporan cu Simona Halep.”

Victor Ponta a avut şi el susţinătorii săi, care nu s-au ferit să îşi apere favoritul cu replici tăioase de la microfonul Parlamentului.

Cristiana Anghel, senator ALDE: „Doamna Gorghiu, sunteți tânără, frumoasă, deșteaptă. Păcat că doar atât.”

Moţiunea de cenzură a liberalilor a primit critici chiar şi din partea colegilor de Opoziţie. Kelemen Hunor a contestat tema aleasă de liberali - şi anume trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Votul nostru nu este și nu trebuie considerat un vot pentru susținerea textului moțiunii de cenzură.”

Potrivit Constituţiei, Opoziţia poate depune doar o singură moţiune de cenzură în timpul unei sesiuni parlamentare. O nouă încercare de a demite Guvernul ar mai putea avea loc doar anul viitor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri