Dezbateri pe buget. Gluma lui Augustin Zegrean

Data publicării:
yegrean 2

Ieri, cele mai tensionate momente s-au înregistrat la dezbaterea bugetului Senatului. Instituţia a cerut majorarea cu 45% a fondului de salarii, ceea ce i-a supărat pe deputaţii prezenţi la şedinţă, care vor şi ei venituri mai mari. În cele din urmă, aleşii au decis că bugetele celor două Camere vor fi majorate la rectificările din cursul anului.

Chemat la dezbaterea bugetului instituţiei pe care o conduce, preşedintele Curţii Constituţionale a fost pus pe glume.

Augustin Zegrean: „E prima dată când Ministerul Finanţelor ne-a propus bugetul pe care noi l-am solicitat. Dacă ştiam, ceream mai mult. Vrem să schimbăm maşinile că sunt vechi, maşina mea am vrut să o dau la buyback, mi s-a oferit 3.000 de euro”.

Atmosfera a fost la fel de relaxată şi când a venit momentul să fie votat bugetul Agenţiei Naţionale de Integritate, aprobat în unanimitate.

Viorel Stefan: „Având în vedere că PNL a adoptat acel cod de conduită după ce l-a adoptat PSD înaintea lor, probabil un buget scăzător pentru 2016 e acoperitor pentru buna funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.”

Fără probleme a trecut şi bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Viorel Stefan: „Voturi pentru. Voturi împotrivă? Abţineri? Nu sunt. Din nou unanimitate, tot ce e pe minus generează unanimitate”.

Comisiile reunite de buget finanţe au aprobat în unanimitate şi bugetele SRI şi SIE. Câteva probleme au fost, însă, la Institutul Cultural Român care a cerut o suplimentare de 3,8 milioane de lei, pentru a organiza în 2016 evenimente dedicate anului Brâncuşi.

Vasile Horga: „De fiecare dată ne cramponăm, ne zgârcim în a acorda fonduri acolo unde lucrurile pentru România sunt eficiente”.

Institutul Cultural Român a primit într-un final doar 500.000 de lei în plus la buget.

Şi Academia Română a cerut bani în plus, pentru evenimentele dedicate împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare.

Academia a avut mai mult succes decât ICR şi a primit un supliment de un milion de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri