Dezvăluire cu implicații majore. Lobby-istul Elliott Broidy ar fi încercat să câștige contracte în România. Legătura cu Cristian Burci

Data actualizării: Data publicării:
broidy

Lobby-istul Elliott Broidy, unul dintre cei mai importanți fundraiseri ai campaniei electorale a lui Donald Trump, ar fi cerut ajutorul Comitetului pentru Afaceri Externe din Congresul Statelor Unite ale Americii pentru a câștiga mai multe contracte în România, scrie G4media, care citează publicația americană McClatchydc.com.

Numele lui Broidy a apărut luni într-un articol din New York Times, care dezvăluia că acesta este omul care a semnat invitația pentru Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu pentru a participa în ianuarie 2017 la ceremonia de învestire a președintelui american Donald Trump, iar acest eveniment a însemnat o mare oportunitate pentru afacerile sale.

În vara anului 2017, Broidy ar fi încercat să se folosească de o vizită efectuată în România de Ed Royce, un senator republican de California, pentru a ajuta compania Circinus să câștige încrederea unor parteneri politici controversați de la București. Circinus ar fi urmat să îi plătească unei companii, având legătură cu omul de afaceri Cristian Burci și cu producătorul de film Steve Logiscli, un procent din orice afacere care ar fi ajutat compania americană să își consolideze poziția în state precum România, Bulgaria, Croația sau Azerbaijan.

Înainte de vizita lui Royce în România de anul trecut, Broidy a încercat să-l convingă să nu se întâlnească cu procurorul șef anti-corupție, Laura Codruța Koveși, care l-a pus sub acuzare pe Dragnea și pe alți politicieni din partidul său, după cum rezultă din email-urile primite de Mcclatchy.

Citește mai multe aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri