Dezvăluirile lui Paul Stănescu după demisia din Guvern

Data actualizării: Data publicării:
171016_BP_STANESCU_PAUL_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Vicepremierul demisionar Paul Stănescu a spus că premierul Viorica Dăncilă nu l-a trecut pe lista miniștrilor remaniabili, şi că Liviu Dragnea, președintele PSD, a cerut acest lucru.

171016_BP_STANESCU_PAUL_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, mai spune că acest lucru s-a întâmplat din cauza „poziției sale publice”.

La o săptămână după ce PSD i-a cerut demisia, Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, a anunțat luni după-amiază că a demisionat din Guvernul României. Aceasta după ce Klaus Iohannis a refuzat revocarea sa.

Gestul său a venit la o oră după ce s-a încheiat ședința Biroului Permanent Național al PSD.

„Sunt un om de onoare, responsabil, implicat. Nu m-am ținut de scaune, nu am o miză personală”, a spus el.

„Am spus că voi analiza demisia mea și am considerat că e momentul, pentru că nu mă agăț de scaun. Intrarea mea în guvern a fost la insistențele conducerii PSD, nu la insistențele mele”, a continuat el.

Întrebat dacă e de părere că i s-a făcut o nedreptate, Paul Stănescu a spus: „Nu, în politică se poate întâmpla orice. În CEx am avut o discuție cu Liviu Dragnea de jumătate de oră, și cu dl Buzatu. Am discutat lucrurile, am spus că nu e bine ce se întamplă în partid, cu excluderi, și dl Dragnea nu a îndrăznit să spună că vrea să pună în discuție și poziția mea în guvern. Putea să spună dinainte”.

El i-a mulțumit premierului Dăncilă.

„Eu nu am fost pe listă, remaniabil, și atunci președintele Dragnea a spus: trebuie să punem în discuție poziția în Guvern a lui Paul Stănescu. Putea să spună de la început și eu spuneam: îmi dau demisia, nu e nicio problemă”, a mai spus ministrul demisionar.

El a precizat că nu a mai vorbit „de foarte mult timp” cu Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri