Dialogul în Parlament, la limita circului

Data publicării:
parlamentul romaniei - resized -mfax

Dezbaterile din Parlamentul României au fost adesea presărate cu schimburi de replici lipsite de eleganţă între putere şi opoziţie.

„Eu sunt de acord cu dumneavoastră, dar nu sunt de acord în Parlamentul României un lider important al unui partid din opoziţie să spună atâtea minciuni pe minut. Nu mai săriţi să muşcaţi din microfon că nu vă mai dau cuvântul”, i s-a adresat Valeriu Zgonea lui Mircea Toader.

„Acest sistem de dezbatere și domnule preşedinte vă rog să reveniţi în spirit colegial, chestiune cu muşcatul microfonului, cu muşcat de mână”, a replicat acesta din urmă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut de furcă nu doar cu opoziţia, ci şi cu parlamentarii USL.

Eu vă rog să reveniţi la ordine şi să nu fiţi nervos. Nu faceţi figura asta de nervos la mine şi spuneţi că stau cât trebuie. Este o atitudine care nu e conformă cu statutul unui deputat sau senator”, i s-a adresat Zgonea lui Ioan Ghișe, căruia i-a închis microfonul.

Dialoguri aprinse au avut loc şi în comisii, nu doar în plen.

Petre Petrescu: „Data trecută v-am catalogat cu un epitet și v-am spus jandarmul finanţelor, nu mă faceţi să cred că sunteţi poliţistul ăla gras din colţul bulevardului de la 1936.”

Gheorghe Ialomițianu: „Dacă înregistrăm ce se spune aici, cum se fac exprimările... E grea limba română, e grea”.

Parlamentarii sunt acum în vacanţă, dar vor relua în septembrie dezbaterile în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri