Din Guvern, la taraba cu petarde. Dana Varga, fost consilier de stat, surprinsă într-o fotografie vânzând artificii

Data publicării:
Dana Varga
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos via Facebook Dana Varga

Dana Rozalia Varga, fost consilier de stat pentru problemele minorităților în cabinetul ex-premierului Viorica Dăncilă, a fost surprinsă într-o fotografie publicată de cancan.ro într-o ipostază inedită: apare în spatele unei tarabe cu petarde și artificii. Dana Varga a confirmat pentru cancan.ro că, de sărbători, și-a ajutat fiul să vândă, legal, articole pirotehnice.

„Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să îți ajuți fiul. Cu siguranță cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”, a precizat Dana Varga pentru publicația citată.

Dana Rozalia Varga a fost protagonista unui scandal, în august anul trecut, când a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Deși postarea a fost ștearsă la scurt timp, fotografia s-a viralizat pe rețelele de socializare și a determinat reacții virulente în societate, inclusiv din partea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel”.

La vremea aceea, Dana Varga făcea parte din ALDE, partid din care a demisionat trei săptămâni mai târziu. Ea a motiva atunci că este dezamăgită de decizia ALDE de a ieși de la guvernare și de a-l susține la prezidențiale pe Mircea Diaconu, dar într-un comunicat de presă, ALDE preciza că Dana Varga a fost sancționată în partid și că i s-a cerut premierului demiterea acesteia după ce a distribuit colajul foto în care apărea Klaus Iohannis și Adolf Hitler.

Dana Varga a fost menținută în funcția de consilier de stat până la 6 noiembrie 2019, când demisia ei, la cerere, a apărut publicată în Monitorul Oficial.

Dana Rozalia Varga ocupase însă funcția de consilier de stat pe problemele romilor și în guvernarea lui Victor Ponta, funcție din care a demisionat un an mai târziu, după ce la guvernare a venit Dacian Cioloș. A fost renumită în funcție odată cu venirea la Palatul Victoria a premierului Mihai Tudose, în 2017, fiind menținută în funcție apoi și în guvernarea Vioricăi Dăncilă.

La alegerile legislative din 2016, ea a candidat fără succes pentru un mandat de deputat din partea ALDE, după ce fusese consiliera lui Călin Popescu Tăriceanu și în perioada când acesta a fost premier. 

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri