Sari la conținut

Dîncu: Nu e competiţie între mine şi Cioloş; nu fac parte din proiectul PSD

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, la un post de televiziune, că nu există o competiţie între el şi premierul Dacian Cioloş. El a precizat că, deocamdată, nu face parte din proiectul PSD. Dîncu a adăugat că platforma lansată de Cioloş este asumată doar de premier pentru a nu implica politic întreg Guvernul, dar reprezintă proiecte la care s-a lucrat de la începutul mandatului actualului Cabinet.

guv_vas_dincu_07_INQ_Octav_Ganea

FOTO: Inquam - Octav Ganea

Întrebat despre ce vor face el şi premierul Cioloş după alegeri, Vasile Dîncu a răspuns: ”În principiu, ambii avem proiecte ştiinţifice, profesionale, după această etapă. Nu ştim ce ne va oferi viaţa”.

”În acest moment nu există o competiţie între mine şi Dacian Cioloş”, a continuat Vasile Dîncu, subliniind că el nu face parte din vreun proiect politic în acest moment.

El a spus că are alte priorităţi acum.

Întrebat despre opţiunile sale, Vasile Dîncu a precizat că nu se plasează în partea dreaptă, pentru că nu ar putea să îşi falsifice toată viaţa, formaţia sa fiind de intelectual de stânga.

”În acest moment, nu fac parte din proiectul PSD”, a ţinut să sublinieze Dîncu, citat de News.ro. De altfel, el a menţionat că ar fi şi prematur, şi imoral să se aşeze într-o poziţie legată de acest partid.

Dîncu a spus că, dacă PSD va câştiga alegerile, are dreptul să desemneze premierul, iar partidele doresc să îşi propună propriii oameni.

Totodată, vicepremierul a adăugat că în acest moment nu ar putea să se angajeze nici la stânga, nici la dreapta.

În ceea ce priveşte platforma lansată de Dacian Cioloş, Vasile Dîncu a precizat că nu a lucrat la aceasta, pentru că premierul nu a vrut să implice ceilalţi membri ai Cabinetului, astfel încât să nu se considere o implicare politică a Guvernului. Dîncu a menţionat că această platformă nu conţine chestiuni de originalitate pe care să şi le asume Dacian Cioloş, ci proiecte la care se lucrează de la începutul mandatului Cabinetului.

Vasile Dîncu a mai spus că nu vor fi mulţi miniştri care pleacă din guvern pentru a candida la alegerile parlamentare, precizând că a discutat cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, iar acesta a luat decizia de a nu părăsi Cabinetul pentru o candidatură.