Diploma lui Teodorovici. Reacția șefului Comisiei SRI

Data publicării:
claudiu manda sri reactie teodorovici diploma academia informatii
Foto: Claudiu Manda / Facebook

Președintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, spune că nu are ce să comenteze cu privire la diploma pe care senatorul Eugen Teodorovici ar fi obținut-o de la Academia Națională de Informații fără să meargă la cursuri, potrivit Agerpres.

claudiu manda fb
Foto: Claudiu Manda / Facebook

„Nu am ce să comentez, am înțeles că s-au sesizat cei de la Academie, fac acolo o analiză, o să vedem răspunsul, nu e o chestiune prin care să fie sesizată comisia noastră”, a spus Claudiu Manda, înainte de a începe ședința în care este audiat fostul colonel SRI Daniel Dragomir.

El a adăugat că nu cunoaște cursurile pe care le-a făcut Teodorovici, dar știe că este obligatoriu să participi la un anumit procent din cursuri, iar la sfârșit se eliberează o diplomă.

„Nu știu cursurile pe care le-a făcut domnia sa sau nu le-a făcut. Eu, când am fost la cursuri acolo, cred că aveam obligația să participăm la un procent din cursuri. Am fost la diferite astfel de cursuri — nu cred că am fost nici eu la toate — și la sfârșit s-a eliberat o diplomă, dacă e vorba de același lucru. De aici încolo nu știu. Dar pot să vă spun că dacă este același gen de cursuri nu au fost în niciun caz cursuri de racolare, ci cursuri în care erau prezentate diferite aspecte din viața societății, din diferite instituții ale statului, să vedem cum funcționează și erau invitați șefi din acele instituții să prezinte celor care sunt acolo la cursuri”, a spus Manda.

El a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat despre afirmația senatorului PSD Eugen Teodorovici, care a spus, la o emisiune a postului public de televiziune, că are o diplomă de la Academia Națională de Informații, dar nu știe în ce fiindcă „nu a trecut vreodată pe acolo” și nu știe de ce a primit-o.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri