Diplomatul Andreea Păstârnac se va ocupa de diaspora. A fost acuzată că nu i-a sprijinit pe însoțitorii victimelor Colectiv

Data publicării:
andreea pastarnac - ambasada romaniei in israel
Foto: Facebook Ambasada României în Israel

Andreea Păstârnac, propusă ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este ambasador al României în Israel. În vârstă de 49 de ani, ea activează în MAE din anul 1993 şi a mai fost ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv. În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv, scrie News.ro.

andreea pastarnac - ambasada romaniei in israel

Andreea Păstârnac s-a născut în 24 septembrie 1967 la Braşov şi este căsătorită.

În 1990, a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, iar apoi a urmat cursuri de masterat, în domeniile: limba şi literatura ebraică şi relaţii internaţionale (Orientul Apropiat) la Universitatea Ebraică din Ierusalim, un curs de perfecţionare în domeniul relaţiilor externe la Academia Diplomatică din Ministerul Afacerilor Externe din România şi un curs de perfecţionare în domeniul problematicii Orientului Mijlociu la Ministerul Afacerilor Externe din Israel.

În perioada 1991-1993, ea a fost asistent la Facultatea de Limbi Străine din Universitatea Bucureşti, Catedra de Limbi Orientale.

A intrat în MAE în anul 1993, iar în 1995-2001 a fost ataşat la Ambasada României la Tel Aviv.

Între anii 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv, susţinând cursul de limbă şi civilizaţie română.

Apoi a fost pe rând secretar III, secretar II, director adjunct şi secretar I în MAE.

În perioada 2004-2005 a fost director în MAE la Direcţia Orientul Mijlociu şi Africa.

Ulterior, ea a fost ambasador în Cipru.

Andreea Păstârnac a fost numită în septembrie 2013 ambasador în Israel de către preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu.

În noiembrie 2015, ambasadoarea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor celor două victime ale incendiului din Clubul Colectiv care au fost transferate la un spital din Tel Aviv. În replică, ambasada a susţinut că a făcut demersurile necesare pentru sprijinul acestora.

Andreea Păstârnac are un apartament în Bucureşti, un apartament şi un garaj în Braşov. Ea are şi două autoturisme Mazda din 1990 şi 2000. Păstârnac are în conturi 21.000 de Euro, 1.400 USD şi 2.700 lei. Ea a încasat ca ambasador un salariu anual de 21.998 lei şi 73.452 USD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri