Posibilă discuție Iohannis-Dăncilă în marja CSAT. Ce spune premierul de OUG privind amnistia și grațierea

Data actualizării: Data publicării:
dancila iohannis guvern inquam octav ganea 20181220162721_OGN_8093-01

Viorica Dăncilă vrea să aibă o discuţie cu Klaus Iohannis pe mai multe teme de interes major. Printre acestea: remanierea miniştrilor. Într-o discuție informală cu jurnaliștii acreditați la Guvern, premierul a spus și că o condiție a unei OUG privind amnistia și grațierea este ca aceasta să fie asumată de ministrul justiției.

Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliştilor, joi, într-o discuţie informală că până la 1 ianuarie vrea să aibă miniştrii plini la Dezvoltare și Transporturi. Astfel, joi seara sau vineri dimineaţa, prim-ministrul va avea o discuţie cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, în vederea stabilirii mandatului pentru şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

De asemenea, premierul a spus că nu există niciun astfel de proiect de ordonanță de urgență pentru amnistia și grațierea. Ea a precizat că înțelege votul din Consiliul Național al PSD privind o astfel de ordonanță dar că trebuie îndeplinite anumite condiții.

Întrebată dacă ordonanța ar putea fi semnată de un secretar de stat, Dăncilă a spus că și-ar dori ca Tudorel Toader să și-o asume și să o și semneze.

O posibilă discuție între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă ar putea avea loc chiar mâine, înaintea sau după şedinţa CSAT, programată pentru ora 12:00.

În 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici - pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit după ce şeful statului a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere: Ilan Laufer - la Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu - la Transporturi. Iohannis a motivat atunci că cele două propuneri sunt nepotrivite.

Ședință de Guvern pe 28 decembrie

De asemenea, Guvernul se va reuni vineri în şedinţă, probabil ultima din acest an, dar fără a avea proiectul bugetului de stat pentru anul 2019 pe ordinea de zi anunţată.

Pe ordinea de zi apare un proiect de lege pentru acceptarea Deciziei Consiliului (EU, Euratom) 2018/994, adoptată la Bruxelles, la 13 iulie 2018, de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, anexat la Decizia 76/787/CECO, CEE, Euratom a Consiliului din 20 septembrie 2018.

De asemenea, mai sunt câteva proiecte de hotărâri.

Proiectele de acte normative şi documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor  din cadrul şedinţei, menţionează Guvernul.

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2019 încă nu a fost adoptat de Guvern pentru a fi trimis Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri