Dispută între G. Firea și A. Gorghiu după marșul unionist

Data actualizării: Data publicării:
firea primarie FB
Foto: Facebook

Mitingul pentru unirea României cu Republica Moldova a încins spiritele şi între politicieni. Alina Gorghiu acuză Primăria Capitalei că nu a permis manifestarea paşnică a oamenilor. Gabriela Firea răspunde că nu muncipalitatea este vinovată pentru ce s-a întâmplat la demonstraţie.

2016.10.22_basarabia-4-inquam
Foto: Inquam Photos

Condamn cu fermitate atitudinea iresponsabilă a președintelui PNL, Alina Gorghiu, care acuză Primăria Capitalei de escaladarea tensiunilor și violențelor între jandarmi și participanții la mitingul unionist din București. Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase și pot determina o creștere a violențelor în următoarea perioadă. Primăria Capitalei, prin Comisia tehnică de avizare a manifestațiilor publice, nu a făcut altceva decât să aprobe un marș organizat pentru a transmite un mesaj de unire a României cu Basarabia. Jandarmeria a decis reținerea în forță a celor 5 lideri ai manifestanților, fără implicarea sau consultarea Primăriei Capitalei - o acțiune pe care o considerăm exagerată”, se arată în mesajul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Primarul general a afirmat că Alina Gorghiu dorește, prin afirmațiile sale, „să acopere o gafă imensă a Guvernului tehnocat, dând vina pe Primărie”.

„Jandarmeria este o instituție în subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima dată când președintele PNL minte în legătură cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu să nu mai dezinformeze populația și să nu mai provoace campanii de manipulare”, a adăugat Firea.

Agerpres mai notează că președintele PNL, Alina Gorghiu, a cerut administrației bucureștene să permită manifestarea pașnică a celor prezenți la marșul "Luptă pentru Basarabia".

„Lansez un apel către actuala administrație a Bucureștiului să permită manifestarea pașnică a oamenilor. Cred că apropierea alegerilor din Moldova naște tensiuni pe ambele maluri ale Prutului, dar nu dăm un exemplu de democrație blocându-le accesul la protest. Indiferent de rezultatul alegerilor de la Chișinău, nu poate fi modificat parcursul european al acestei țări și acesta este cel mai clar mesaj pe care trebuie să îl dăm”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Cinci persoane participante la marșul "Luptă pentru Basarabia" au fost ridicate și conduse la secția de poliție, după ce au încercat să rupă cordonul de jandarmi.

Participanții la marș le cer politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri