Dispută între PNL şi Primăria Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
ALINA GORGHIU agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele PNL susţine că Primăria nu a aprobat un miting pe care formaţiunea sa politică şi-a propus să-l organizeze sâmbătă, 22 octombrie, în Piaţa Victoriei. Acţiunea ar urma să susţină platforma pe care premierul Dacian Cioloş a anunţat că o va lansa. Acuzaţiile au fost lansate de Alina Gorghiu într-un mesaj postat pe Facebook.

 

„Ce naște din Iliescu, comunism respiră.
Am aflat acum câteva minute că Primăria Capitalei a decis cenzurarea manifestației publice pentru care PNL a făcut, zilele trecute, demersurile instituționale. Evenimentul ar urma să aibă loc sâmbăta aceasta. Mizam pe participarea bucureștenilor care susțin o guvernare reformistă după 11 decembrie.
După ce ieri a fost folosită această informație (destinată exclusiv comisiei din cadrul Primăriei Capitalei care aprobă manifestările publice) pentru a lansa un atac politic la adresa PNL, astăzi opera a fost desăvârșita.
După 1989, doar o administrație pesedistă a mai îndrăznit să interzică organizarea unui miting. PSD = partidul împotriva justiţiei, împotriva democraţiei, împotriva libertăţilor civice şi politice.
Politica pumnului în gură nu e vreo noutate pentru Partidul Mineriadelor, din care face parte doamna primar. De altfel, Liviu Dragnea voia să închidă, nu de mult, gura criticilor de pe internet. În 2015, pe atunci premier, Victor Ponta ne amenința pe cei din PNL cu o contramanifestație și cu dosare penale, pentru că intenționam să ieșim în stradă ca să milităm pentru un guvern curat. Recent erau amenințați cetățenii strânși în fața Senatului pentru a-și exprima nemulțumirea față de blocarea justiției în cazul Oprea-Gigină.
În afara reflexelor totalitariste ale PSD, acest refuz mai arată și teama față de forțele care își doresc să împingă România înainte: axa reformatoare Klaus Iohannnis-PNL-Dacian Cioloș.
Cer Primăriei Capitalei să intre urgent în legalitate și să acorde aprobarea pentru desfășurarea mitingului PNL”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

În direct la Digi24, Alina Gorghiu a spus că PNL a mai organizat un miting de mari dimensiuni în Piaţa Victoriei, în septembrie 2014. La acea manifestare, din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, au participat 50.000 de oameni, spune liderul PNL, fără să blocheze circulaţia în centrul Capitalei.

Primarul General Gabriela Firea a declarat ieri, la un post de televiziune, că participanţii la mitingul pentru care liberalii cer aprobare pentru 22 octombrie ar urma să blocheze Bucureştiul. Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între orele 8,00 — 14,00, miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat, în Piața Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu. (...) Probabil că este bătălie între PNL și USR care să susțină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniștri recomandați nu de propria competență, ci de multinaționale. Așa scrie aici, uitați, organizatorul adunării publice: PNL. Obiectul adunării publice: miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat. Număr participanți: circa 50.000 de persoane din București și din provincie. Deci vor veni cu autocarele și vor bloca Bucureștiul sâmbăta viitoare”, a spus Gabriela Firea.

Alina Gorghiu a explicat, pentru Digi24, că reprezentanţii PNL au fost chemaţi pentru joi la discuţii cu membrii comisiei din Primăria Generală care se ocupă de avizarea manifestărilor publice. Ea spune că este o dată care împiedică, de fapt, organizarea mitingului de sâmbătă, pentru că PNL nu ar mai avea timp să se ocupe de toate detaliile necesare. Anterior, aceeaşi comisie ar fi comunicat un refuz iar Alina Gorghiu spune că aşteaptă să primească motivarea scrisă a acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri