Disputa pe Ucraina s-a mutat în Parlament

Data publicării:
parlament vot

Aleşii puterii propun ca Parlamentul să susţină punctul de vedere al Preşedinţiei şi Guvernului după ce Traian Băsescu şi Victor Ponta se vor pune de acord. Acest lucru îi nemulţumeşte pe cei din opoziţie.

„Avem impresia că deja Parlamentul României este o anexă care nu mai contează deloc la Palatul Victoria. De ce nu vrea PSD să exprime o poziţie publică. De ce se ascunde în spatele unor declaraţii de multe ori iresponsabile ale lui Victor Ponta?”, spune Tinel Gheorghe, deputat PDL.

„Nu avem în vedere decât interesul României. Nu mi se pare foarte oportun că fiecare instituţie reprezintă pentru statul român repsectiv președinte, Parlament sau Guvern, să aibă poziţii disctincte referitatoare la problema din Crimeea şi din Ucraina”, afirmă Marian Neacşu, liderului deputaţilor PSD.

Săptămâna trecută, parlamentarii opoziţiei au transmis o solicitare oficială către preşedinţii celor două camere pentru convocarea plenului pe tema situaţiei din Ucraina.

Apelul meu este la liderii grupurilor parlamentare, haideți să dezbatem situația excepțională din Ucraina”, spune Tinel Gheorghe .

„Regiunea Odessa este exact la opt kilometri de municipiul Galati. Nu e în nord-vest, este aici langa noi si este foarte important sa dezbatem”, spune Victor Paul Dobre, deputat PNL

În luna martie, comisiile de politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților au adoptat o declaraţie pentru susținerea Ucrainei pe calea europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri