Video Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria

Data actualizării: Data publicării:
Dmitro Kuleba și Nicolae Ciucă discuta la Palatul Victoria
Dmitro Kuleba și Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Foto: gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit vineri dimineață, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că România va continua să sprijine Ucraina, iar oficialul de la Kiev a invitat țara noastră să participe la reconstrucția Ucrainei.

ACTUALIZARE 10.25 Cei doi oficiali au analizat situația de securitate și militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse, potrivit unui comunicat al guvernului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului. A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional”, se arată în comunicat.

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că Romînia va continua să sprijine Ucraina cu ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene.

„La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse.”

De asemenea, șeful diplomației de la Kieva invitat România să contribuie „substanțial” la eforturile pentru reconstrucția Ucrainei.

ACTUALIZARE 08.05 Dmitro Kuleba a ajuns la Palatul Victoria, pentru întrevederea cu Nicolae Ciucă. Cei doi vor face declarații de presă după discuții.


ȘTIREA INIȚIALĂ: Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu ministrul afacerilor externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, va avea loc de la ora 08:00, la Palatul Victoria.

De asemena, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu va avea tot vineri consultări politice cu omologul său ucrainean.

Kuleba vine la București la invitația șefului diplomației române.

După consultări, cei doi miniștri vor susține declarații comune de presă, începând cu ora 12:15, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, potrivit MAE.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri