DNA explică de ce a fost audiată miercuri Carmen Mihălcescu. Chiar ea a ales ziua

Data publicării:
CARMEN-MIHALCESCU-DNA-inquam-george-calin (3)
Foto: Inquam Photos/George Călin

Carmen Mihălcescu, vicepreședintele Camerei Deputaților, a fost audiată miercuri de procurorii DNA, în calitate de martor, într-o anchetă în rem. Ziua a coincis cu cea în care Opoziția a cerut să se voteze revocarea lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache din funcțiile deținute în Camera Deputațiilor.

CARMEN-MIHALCESCU-DNA-inquam-george-calin (3)
Foto: Inquam Photos/George Călin

În replică, liderul PSD, dar și Olguța Vasilescu au declarat că acțiunea opoziției a fost una coordonată cu DNA-ul, întrucât Carmen Mihălcescu a fost chemată la audieri tocmai miercuri.

Însă Direcția Națională Anticorupție a explicat, într-un comunicat, că data a fost aleasă chiar de Mihălcescu.

"Persoana la care faceți referire a fost citată, în calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, în baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv nota telefonică cu întocmirea unui proces verbal. Stabilirea momentului înfățișării martorului s-a facut de comun acord, în condițiile propuse de martor și acceptate de procurorÎn cauza respectivă se efectuează acte de urmarire penală în rem, prin urmare, alte informații nu pot fi date publicității, deoarece le sunt incidente dispozițiile art. 12 alin. 1 lit. e) din Legea 544/2001", precizează DNA.

DNA spune că afirmațiile liderilor PSD, care au insinuat că audierea lui Mihălcescu nu a fost întâmplătoare miercuri, sunt „pure speculații”.

„Cu referire la unele articole apărute în spațiul public care au legat audierea persoanei respective de un eveniment politic, precizăm că acestea sunt pure speculații ce se înscriu în încercările de a plasa într-o perspectivă nefavorabilă activitatea unor magistrați”, mai adaugă DNA.

A fost o încercare de forță de a da jos președintele Camerei Deputaților, știm că urmează un an electoral, știm că tot acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală, dar ce mi se pare mai îngrijorător sunt cele două subiecte: s-a cerut revocarea a doi vicepreședinți din partea PSD. Ne întrebam de ce pentru al treilea nu s-a cerut, este vorba despre doamna Carmen Mihalcea... Mihălcescu, am văzut astăzi faptul că la 9:30, din plen, a fost chemată la DNA, deci este o coordonare între aceste forțe”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri