Doi foști politicieni, acuzați că au mâncat și au băut de 10.000 de euro la un hotel, după care au fugit

Data actualizării: Data publicării:
cristian rizea tribuna parlamentului
Fostul deputat PSD Cristian Rizea Foto: Agerpres

Cristian Rizea și George Ciprian Târdea, foști candidați ai Partidului România Unită la alegerile parlamentare din 2016, sunt acuzați de administratorul unui hotel din Vaslui că au dat o „țeapă” de 10.000 de euro, scrie iasilive.ro.

cristian rizea agerpres 8408019

Cristian Rizea și George Ciprian Târdea, ar fi locuit, potrivit sursei citate, timp de o lună și jumătate la un hotel din centrul Vasluiului, în timpul campaniei electorale. În acest timp, ar fi consumat șampanie și mâncăruri scumpe, iar în noaptea alegerilor parlamentare și-au pus pe furiș hainele în mașini și au plecat fără să achite nota de plată.

„Noi i-am crezut de bună credință, dar iată unde s-a ajuns… S-au cazat la noi pe 31 octombrie 2016, spunând că vor plăti la final totul. Rizea venea cam o dată pe săptămână, în timp ce Târdea a stat mereu la noi în hotel. În noaptea alegerilor, probabil când au văzut că nu au iesit, au fugit din hotel, golind si minibarul la plecare. Ne-au aruncat cheile de la camere pe pat. Târdea si-a cărat bagajele, putin câte putin, peste zi. Pe la 3 noaptea, cei doi apar pe camerele de supraveghere cum pleacă din hotel. Rizea a iesit pe usa din fată, însă nu ne-am făcut griji, pentru că mai avea dăti când iesea la ora aceasta în oras. Pe Târdea nu l-am văzut, a folosit un lift auxiliar si a mers la parcarea din spatele hotelului, cum apare pe camere, s-a urcat în masină si a fugit si el. Când am descoperit camerele părăsite, i-am sunat si fiecare spunea că va plăti celălalt. Am sunat la partid, la presedintele Bogdan Diaconu, care a spus că va discuta cu cei doi si vor plăti. Nu ne-a mai răspuns de câteva luni. A doua zi după alegeri, pe 12 decembrie, veneau oameni din sectiile de votare să întrebe de ei, le promiseseră că le vor plăti pentru că au votat în sectii pentru PRU. Le-au tras teapă si acelor oameni disperati. Nu ne-am asteptat de la persoane publice, mai ales că Rizea era deputat la acel moment, să tragă o astfel de teapă. În noapte în care au fugit din hotel, au golit si minibarul, ca să aibă la pachet, probabil”, spune administratorul hotelului, citat de iasilive.ro.

Sunaţi pentru a da socoteală, cei doi politicieni au spus, fiecare, că va plăti celălalt. „Am sunat la partid, la presedintele Bogdan Diaconu, care a spus că va discuta cu cei doi și vor plăti. Nu ne-a mai răspuns de câteva luni. A doua zi după alegeri, pe 12 decembrie, veneau oameni din secțiile de votare să întrebe de ei, le promiseseră că le vor plăti pentru că au votat în secții pentru PRU. Le-au tras țeapă si acelor oameni disperați. Nu ne-am așteptat de la persoane publice, mai ales că Rizea era deputat la acel moment, să tragă o astfel de țeapă. În noaptea în care au fugit din hotel, au golit si minibarul, ca să aibă la pachet, probabil”, spune hotelierul.

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a declarat pentru Libertatea că a aflat despre acest incident din campania electorală, în care au fost implicați cei doi lideri, Cristian Rizea și George Ciprian Târdea, iar conducerea partidului a decis să îi dea afară.

Cei doi nu mai sunt în partid. Au fost excluși la începutul lunii februarie, pentru comportamentul pe care l-au avut. Aflasem despre modul în care s-au comportat și aceasta a fost decizia partidului”, a spus Diaconu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri