Doi parlamentari PSD contestă raportul Comisiei Juridice în cazul „legii defăimării”

Data publicării:
parlament-1

  

Cei doi parlamentari ar vrea să afle cine se face vinovat că în forma finală a „legii privind toleranța față de diferențele de grup” nu este prevăzut articolul așa cum este el adoptat în cadrul ședinței de la Comisia juridică.

Mai exact, legea a fost inițiată de președintele PSD, Liviu Dragnea. Tot el a depus la Comisia juridică, săptămâna trecută, un amendament prin care în categoria grupului social erau excluse persoanele atunci când se vorbea despre avere și despre apartenența politică. Aceste două criterii erau cele mai contestate, mai ales de către liberali.

Așadar, Liviu Dragnea a spus că vrea să scoată din lege aceste categorii, ca să se elimine orice suspiciune că legea a fost dată în mod special în perioada electorală.

Numai că, după ce a fost adoptat acest amendament în cadrul ședinței Comisiei juridice de marți, forma finală a legii este tot fără această prevedere nou inclusă.

Cei doi parlamentari PSD propun ca atunci când acest proiect de lege va ajunge pe ordinea de zi a plenului de săptămâna viitoare, el să fie retrimis la Comisia juridică pentru a se îndrepta această eroare materială, așa cum este numită procedural.

Citiți și

Liviu Dragnea nu renunță la legea defăimării

Societatea civilă, împotriva legii lui Liviu Dragnea

Monica Macovei, despre legea antidefăimare: Liviu Dragnea vrea să pună botniță presei 

C. T. Popescu: „Dl. Dragnea e deranjat de un singur fenomen de intoleranţă: O bună parte din populaţie e intolerantă la corupție”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri