Două asociaţii civice îi cer lui Dragnea să renunţe la mitingul din 9 mai, de la Iaşi

Data publicării:
miting psd iasi2

Asociaţiile civice "Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei" şi "Împreună pentru A8" îi cer preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, într-o scrisoare deschisă, să renunţe la mitingul din 9 mai de la Iaşi, motivând că organizarea unei acţiuni de partid de Ziua Europei aduce deservicii imaginii oraşului.

dragnea iasi plecare
Liviu Dragnea a fost huiduit pe 20 aprilie, la Iaşi, când s-a desfăşurat Conferinţa judeţeană a PSD

Potrivit celor două asociaţii civice, în 9 mai, la Sibiu va avea loc un eveniment european major la care vor participa lideri din toate cele 27 de state membre ale UE, astfel că organizarea unui mare miting PSD la Iaşi este inoportună.

„Acţiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine oraşului Iaşi şi Moldovei, la nivel naţional şi european. Iaşul a fost declarat «Capitală istorică», «Capitală Regală» şi, recent, a devenit «Capitala tineretului din România». Pentru că în ziua de 9 mai se sărbătoreşte atât ziua Europei, cât şi Ziua Independenţei României, asociaţiile noastre consideră că organizarea unei manifestaţii politice de partid în acest context aduce prejudicii semnificative imaginii Iaşului european, istoric şi cultural”, se arată în scrisoarea celor două asociaţii civice ieşene.

Totodată, reprezentanţii celor două asociaţii civice îi amintesc lui Liviu Dragnea că în Iaşi au fost numeroase mitinguri şi marşuri împotriva acţiunilor de subminare politică a justiţiei române.

„De asemenea, suntem convinşi că nu v-a trecut neobservată reacţia de neacceptare a câtorva mii de ieşeni legată de prezenţa liderilor naţionali ai partidului dvs. la Iaşi, în urmă cu trei săptămâni. Ultimele declaraţii publice jignitoare ale domnului Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi liderul local al PSD, privitoare la protestatarii de atunci - cum că ar fi plătiţi şi aduşi cu autocarele din alte localităţi -, au declanşat o mobilizare susţinută pe reţelele de socializare. Credem că sunteţi informat, domnule preşedinte, că există posibilitatea ca la locul evenimentului să fie prezente şi câteva mii de contestatari, un fapt cât se poate de democratic. Având în vedere toate cele menţionate în aceasta scrisoare, avem rugămintea, domnule preşedinte, să analizaţi cu mare atenţie oportunitatea evenimentului politic de partid din ziua de 9 mai, de la Iaşi, de ziua Europei şi Independenţei României”, se mai arată în scrisoarea semnată de liderii asociaţiilor "Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei" şi "Împreună pentru A8".

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, declara, joi, pentru News.ro, că social-democraţii vor organiza în 9 mai la Iaşi un eveniment regional, de Ziua Europei, cu 40.000 de oameni, în prezenţa lui Liviu Dragnea, adăugând că nu se aşteaptă să apară incidente.

Pe reţelele sociale, ieşenii critică vehement ideea PSD de a organiza un miting regional în oraş, unii dintre ei afirmând că „evenimentul pus la cale de PSD pe 9 mai sună a provocare”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri