Dragnea a comunicat prin SMS cu Iohannis de Anul Nou

Data actualizării: Data publicării:
IOHANNIS DRAGNEA TARICEANU_24_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, a declarat luni că a făcut un schimb de mesaje cu șeful statului, în aceste zile, și a anunțat că va fi prezent la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri care, potrivit calendarului, ar putea avea loc cel mai probabil miercuri, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

IOHANNIS DRAGNEA TARICEANU_24_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Sâmbătă seara i-am trimis un SMS de „La Mulți Ani” și mi-a răspuns. Am dat un SMS civilizat, am primit un răspuns civilizat, ca doi oameni de stat. O să merg (n.r. — la ceremonia de învestire a noului Guvern). Mergem la o ceremonie oficială, nu la o întâlnire privată sau la ceva colocvial”, a declarat Liviu Dragnea, luni seara, la un post de televiziune. „Merg să fiu prezent, pentru că aşa este protocolul”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai spus că, în calitate de premier, Sorin Grindeanu va avea „relaţii instituţionale” cu şeful statului, dar că nu crede că vor mai fi întâlniri săptămânale preşedinte-premier, aşa cum aveau Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş.

Întrebat ce fel de relație va avea cu președintele Iohannis, Dragnea a avertizat că „dacă apar situații de blocaj, piedici de dragul piedicilor, nu putem să mai vorbim de relații bune”, aluzie la o eventuală procedură de suspendare. „Cea mai legitimă instituție din România e Parlamentul”, a subliniat liderul social-democraților.

Cum va controla guvernul Grindeanu

În ceea ce privește relația PSD cu noul guvern Grindeanu, Liviu Dragnea a precizat că în fiecare săptămână partidul o să verifice ce s-a făcut în săptămâna precedentă. „În fiecare luni avem ședință la partid, o să vedem ce s-a întâmplat în săptămâna trecută. Dacă o săptămână, două trei, anumite lucruri nu se întâmplă, apare un semnal de alarmă. Nu ne putem permite să lăsăm domenii care râncezesc”, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat ce se întâmplă dacă lucrurile nu merg precum se dorește, Liviu Dragnea a spus că nu vrea să pară dur, dar „nu se merge pe prietenii. Sunt prieten cu toți, numai că le-am spus - și le spun și mâine – că acolo nu mai suntem prieteni și care nu reușește să țină ritmul, nu poate rămâne, nu ne putem juca. Sper și am încredere în toți pe care îi propunem mâine. Fiecare om poate să performeze sau poate să aibă un ritm mai lent. Cred că nu vom avea probleme cu niciunul. Putem avea probleme cu o anumită rezistență din fiecare minister, pe care, cu multă muncă, poate și depășită. Dacă nu o să fie în stare vreunul, nu o să fie nicio tragedie. Eu cred că vor face față toți, contează foarte mult cum Sorin Grindeanu va gestiona guvernul. Am încredere în el, de asta l-am propus”, a spus Liviu Dragnea.

Atac la Cioloș

Liderul PSD a mai declarat că a primit un SMS cu urări de "La Mulți Ani" și de la Dacian Cioloș.

„În seara asta am primit un mesaj de 'La Mulți Ani' de la Cioloș și am răspuns și eu la mesaj. Domnul Sorin Grindeanu nu s-a putut întâlni astăzi cu dumnealui sau să vorbească la telefon, cred că au schimbat mesaje, nu știu exact”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă guvernul Cioloș lasă visteria goală, el a spus că nu, dimpotrivă, există un surplus, dar a criticat această stare de fapt. El s-a declarat „extrem de dezamăgit” că guvernul Cioloș „nu a reușit să înțeleagă că puteau fi adoptate niște măsuri utile pentru țară”, dar și că se fac angajări prin ministere, după alegerile din 11 decembrie.

„Erau cheltuieli care puteau fi aduse din 2017 în 2016, pentru că erau bani necheltuiți, ceea ce ar fi ajutat economia românească și România în general. Nu au vrut să facă asta, așa ceva nu se face, așa ceva este incorect. La nivelul ăsta nu faci așa ceva, pentru că nu e o jucărie, e o țară pe care totuși ai guvernat-o. (...) Ai pierdut alegerile, oamenii au vrut altceva. În mod civilizat, te dai la o parte", a adăugat liderul PSD.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei angajați pe ultima sută de metri, Dragnea a spus că o se verifice dacă au fost respectate procedurile legale și dacă a fost oportun. El a menționat CEC-ul și aeroportul Otopeni în contextul acestor angajări și a repetat că „nu se face lucrul ăsta, țara nu e moșia nimănui”.

(surse: Agerpres, News.ro, Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri