Sari la conținut

Dragnea: Academia Română este o formă de întruchipare a spiritualității naționale

Academia Română ar trebui, în opinia lui Liviu Dragnea, să aibă principalul rol în realizarea strategiei comune a României în promovarea şi susţinerea interesului naţional în contextul modificărilor care se preconizează în Uniunea Europeană. Liderul PSD a declarat că instituția este o „formă de întruchipare a spiritualității naționale” și că are „convingerea” că „la masa Academiei Române se pot aşeza şi pot discuta toţi liderii politici şi toţi decidenţii acestui stat”. 

liviu dragnea iccj inquam octav ganea (2)

Sursă: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Azi imperativul nu mai este neapărat doar de ordin intern, ci şi extern, respectiv schimbările majore care se preconizează în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea UE. Din punctul meu de vedere, suntem în faţa unui moment istoric foarte important care poate defini atât viitorul României şi al Europei pentru următoarea jumătatea de secol. Aşadar, cred că este nevoie de realizarea unui consens naţional, nu numai la nivelul clasei politice, ci în toate forurile decizionale ale statului. În faţa acestor provocări trebuie să fim capabili să purtăm un dialog între noi, în rimul rând ca români, dincolo de orice partizanat politic sau de altă culoare. Iată de ce consider că Academia Română trebuie să aibă principalul rol în realizarea acestui consens. Academia Română este o formă de întruchipare a spiritualităţii naţionale şi am convigerea că la masa Academiei Române se pot aşeza şi pot discuta toţi liderii politici şi toţi decidenţii acestui stat”, a spus Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că este nevoie de o strategie comună a României care să arate calea de urmat în contextul modificărilor preconizate în Uniunea Europeană.

„Avem nevoie nu doar de un obiectiv comun, avem însă nevoie de o strategie comună care să ne arate calea de urmat în promovarea şi susţinerea interesului nostru naţional în contextul modificărilor preconizate în UE (...). Promovarea interesului naţional în cadrul UE trebuie să meargă în acelaşi timp mână în mână cu o creştere a rolului României în NATO şi cu o consolidare a parteneriatului strategic cu SUA”, a completat liderul PSD.

Președintele social-democraților a făcut aceste declarații în cadrul Sesiunii solemne a Adunării Generale a Academiei Române. 

Academia Română sărbătoreşte 151 de ani de la înfiinţare.

 

Citiți și: Ce obții dacă înhami un cal și un măgar la carul culturii naționale

Institut dorit de Emil Constantinescu, aviz pozitiv. Cum s-a răzgândit Academia Română

Academia Română propune o măsură din perioada Ceaușescu pentru a stopa exodul creierelor

Apel naționalist semnat de 84 de academicieni

Gabriel Liiceanu: "Pupătura Senatului"