Dragnea, acuzat de minciună de Vlad Voiculescu cu privire la Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
collage

Liviu Dragnea a declarat luni seară că a cerut premierului, care a fost de acord, să prelungească şi pentru 2018 finanţarea de la buget pentru tratamentele supravieţuitorilor din Colectiv. Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu l-a acuzat de minciună pe președintele PSD.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Afirmația lui Liviu Dragnea a venit în contextul în care a fost întrebat în legătură cu faptul că la Clubul Floreasca ar fi urmat să fie sărbătorit cu ocazia zilei sale de naştere, în timp ce la Colectiv sunt comemorate victimele incendiului care a avut în urmă cu doi ani, scrie News.ro.

„Am cerut premierului şi bineînţeles că are aceeaşi opinie, ca în perioada următoare să adopte o ordonanţă prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanţeze cheltuielile necesare pentru tratamentele supravieţuitorilor de la Colectiv”, a spus Dragnea, precizând că actuala ordonanţă este valabilă pentru 2016 şi 2017 şi că sunt necesare în continuare fonduri.

El a făcut acest anunţ după ce a fost întrebat în legătură cu faptul că mai mulţi colegi de partid ar fi urmat să îl sărbătorească luni seară.

„Nu a fost dată în cinstea zilei mele de naştere. Ziua mea a fost sâmbătă. În fiecare luni, cam în fiecare luni, colegii deputaţi sau colegii senatori se întâlnesc de obicei la Floreasca pentru socializare. S-au întâlnit şi astăzi. Înţeleg că este şi ziua lui Gabi Petrea. Ce aş vrea să remarc cu mâhire este că şi acum după doi ani de zile se folosesc de moartea acelor copii”, a adăugat Liviu Dragnea.

În urma acestor declarații, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, l-a acuzat de minciună pe liderul social-democraților.

Tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobată de guvernul Cioloș. Ce an este precizat aici? Iaca... tot 2018”, a scris el pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În cursul serii a circulat înformaţia conform căreia social-democraţii ar fi urmat să îl sărbătorească pe Dragnea. Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a fost şi interpelat de jurnalişti în legătură cu oportunitatea unui asemenea eveniment în seara în care sunt comemorate victimele din Colectiv, răspunsul său fiind: „Sunt două lucruri diferite”. La insistenţele reporterilor, Iordache a comentat: „Păi asta e viaţa”.

De altfel, pe platforma Corupţia Ucide fusese anunţată şi o manifestaţie în faţa Clubului Floreasca, anulată după ce s-a dovedit că Dragnea nu se află acolo.

„Dragnea a renunţat la petrecere. Nu ştim dacă s-a speriat de reacţii sau i-a venit gândul bun şi şi-a dat seama cât de nepotrivit ar fi fost un astfel de eveniment exact în seara comemorării pentru Colectiv. Cu toată sinceritatea, sperăm că a fost a doua variantă, pentru că asta ar însemna că i-a mai rămas un pic de umanitate”, a scris pagina de Facebook „Corupţia ucide”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri