Dragnea, atac la Iohannis: „Este un președinte fake, întors cu cheița”. Șeful PSD anunță că va veni cu o nouă valiză

Data actualizării: Data publicării:
Liderul PSD Liviu Dragnea a adus două valize la Parlament, ca replică la dezvăluirile Rise Project
Liderul PSD Liviu Dragnea a adus două valize la Parlament, ca replică la dezvăluirile Rise Project | Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îi dă o replică președintelui Klaus Iohannis: a intrat în panică pentru că vede cum „se strânge funia în jurul parului”. Este un președinte „fake”, care „poate fi considerat infractor”, a spus Dragnea, într-un atac fără precedent lansat din Parlamentul României.

„Cineva poate să spună că el e infractorul care s-a cocoțat în cea mai înaltă funcție a statului român”, a spus șeful PSD.

Am văzut un om în panică, nervos și iritat, dar în panică. Vedem un președinte panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios care l-a protejat atâția ani. Vede cum se strânge funia în jurul parului”, a spus Dragnea.

El a amintit de cele șase „dosare” pe care le-a prezentat luni, într-una dintre valizele cu care a venit la Parlament.

Am prezentat doar câteva documente care au ieșit în spațiul public, au fost în presă, dar au fost băgate la sertar. Nu a putut să răspundă, dar a pus placa cu infractorul”, a spus Dragnea.

Dacă ne aducem aminte, mai era cineva care folosea placa cu infractorii şi penalii: Kovesi. Când a apărut scandalul cu înregistrările, când a început să se discute serios de Onea şi Portocală, Kovesi a spus că e un asalt al penalilor împotriva justiţiei. Dacă foloseşte atât de mult cuvântul infractor, poate să devină periculos pentru un om care e dovedit de instanţele din România că a comis infracţiuni”, a continuat Dragnea.

Şi acum să vedem cine e mincinosul. Spunea că nu a avut dosar penal. Nu a avut unul, ci nouă, care au fost clasate. Un lucru este cert. Iohannis a ştiut despre ele, mai ales despre unul dintre ele, pentru că s-a clasat de către Lazăr. Ne-a minţit Iohannis în legătură cu faptul că nu a fost cercetat penal aşa cum ne-a minţit şi Augustin Lazăr când s-a arătat mirat de protocoalele cu SRI, când chiar el a semnat unul”, a mai spus președintele PSD.

Dosarul despre care vorbea Dragnea, deschis în 2013 în urma a două plângeri, a fost clasat în 2014 de un procuror de la Înalta Curte, dar nu a fost vorba despre Augustin Lazăr, ci despre Cristian Lazăr, între cei doi existând doar o coincidență de nume. Confuzia de nume a fost folosită și de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a cere revocarea procurorului general.

Dragnea a reluat temele din „dosarele” aduse la Parlament și care sunt de fapt temele cu care Iohannis a fost atacat de-a lungul anilor.

Dragnea a spus de mai multe ori că Iohannis este „un președinte fake” și că este „întors cu cheița”.

Dragnea a insistat că în dosarele prezentate de el „sunt declaraţii publice şi comunicate de la Administraţia Prezidenţială. Deci reacţia lui Iohannis este jalnică, cum să spui că acele comunicate de la Preşedinţie sunt fake-uri? Veţi găsi un testament fake în baza căruia preşedintele a luat cu japca un imobil al statului român. Veţi găsi un certificat de moştenire în care soţia şi soacra apar moştenitori, dar moştenitori fake. La fel şi un contract de vânzare-cumpărare fake”, a adăugat șeful PSD.

Preşedintele nostru poate fi considerat un infractor. Este un lucru clar la care preşedintele nostru nu vrea să răspundă, pentru că ar trebui să mintă. Veţi găsi acolo şi declaraţii de avere fake. Şi-a diminuat averea. Sunt probe la care preşdintele fake nu vrea să răspundă. Este chiar imposibil, chiar şi pentru preşedintele fake, să spună că negrul este alb”, a adăugat el.

Despre hoţul neprins. Dar hoţul ştie că e hoţ chiar dacă încă nu este prins. Mulţi români au văzut ce scrie în acele dosare, jurnalişti care au avut curaj să scrie şi chiar să facă plângeri, dar documentele au fost băgate la sertar de către procurori. Aşa cum s-a întâmplat şi se va întâmpla, se va găsi un procuror cu curaj să verifice acele dosare”, a mai spus Dragnea.

Declarațiile sale vin după ce, marți președintele Iohannis a lansat la rândul său un atac dur la adresa președintelui PSD: „Acest infractor, Dragnea, care s-a cocoţat în fruntea statului, progresează semnificativ în domeniul fake news”.

Iohannis a mai spus că Dragnea este disperat pentru că apar tot mai multe informaţii despre infracţiunile pe care le-a comis, astfel că încearcă, prin manipulare, să aducă în atenţie alte lucruri. Şeful statului a comentat ironic că politica românească s-a schimbat, trecând de la Caragiale, la bileţelul roz pierdut şi apoi la valize, făcând aluzie la valiza de documentew invocată de jurnaliştii Rise Project care au început o serie de dezvăluiri referitoare la Tel Drum şi la Liviu Dragnea, precum şi la valize cu dosare vizându-l pe şeful statului adusă luni la Parlament de liderul PSD.

„Putem spune că Iohannis este un tonomat al statului paralel”, a mai spus Dragnea. 

El a anunțat că luni va veni „cu o nouă valiză” cu documente car îl privesc pe șeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri