Dragnea: Discutăm variantele pentru Curtea de Conturi. Nu vom vota un membru de partid

Data publicării:
170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD Liviu Dragnea spune că viitorul preşedinte al Curţii de Conturi nu va fi un om politic. Noul șef al instituției va fi votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului.

Unul este validarea sau votul asupra candidaturilor pentru Curtea de Conturi, i-am spus domnului preşedinte Tăriceanu decizia noastră şi o susţine şi dumnealui. Noi nu vom vota niciun membru de partid. Am spus de la început că nu vrem să politizăm Curtea de Conturi şi din acest motiv niciu eu şi nici dumnealui nu am fost de acord să începem negocieri pe amrginea locurilor vacante la Curtea de Conturi”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, este un posibil succesor al lui Nicolae Văcăroiu la preşedinţia Curţii de Conturi, Dragnea a răspuns: „O să vedem ce iese din audieri şi vă spun foarte sincer, e valabil pentru oricine şi-a depus candidatura. Este vorba despre înfiinţarea comsiei speciale despre care am vorbit pentru dimensiunea parlamentară a preşedinţiei Consiliului Europene şi, de asemenea, codul de conduită al parlamentarului”, a precizat Dragnea.
Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri