Dragnea: Eu sunt ţintă, PSD e ţintă, Tăriceanu e țintă, Guvernul e ţintă. Parlamentul la fel

Data actualizării: Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O ficţiune”. Astfel cataloghează preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dosarul Insulei Belina, în care vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, sunt acuzaţi de corupţie. Liderul social-democrat a declarat, într-un interviu la Antena 3, că, de fapt, miza acestui dosar ar fi partidul pe care îl conduce. În ceea ce priveşte cererea de urmărire penală adresată de DNA deputaţilor în cazul Rovanei Plumb, Liviu Dragnea a spus că va vota împotriva solicitării procurorilor.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mi se pare un atac violent la Guvern, pentru că discutăm despre o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau chiar mii care au fost adoptate în România, de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. E un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean. Nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală pentru ca acolo să se facă o investiţie privată. Ieri am primit o informaţie că un mare concern doreşte să facă o investiţie uriaşă în România şi are nevoie de 80-100 de hectare. Credeţi că mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren după această poveste?”, a spus Liviu Dragnea.

„Este vorba de o suprafaţă de teren plină de bălării (...) care are şi nişte bălţi. Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Teleorman. (...) Suprafaţa aparţinea statului şi era administrată de Apele Române şi a fost trecută la Consiliul Judeţean Teleorman şi administrată de Consiliul Judeţean Teleorman”, a spus Dragnea despre Insula Belina.

„Dosarul este o ficţiune, dar are consecinţe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că este, de fapt, PSD. Pe de altă parte, cred că tot ceea ce a apărut în ultima perioadă, stenograme, acuzaţii, declaraţii, dezvăluiri de presiuni asupra unor judecători, discuţia din ce în ce mai acută despre raportul Inspecţiei Judiciare provoacă foarte mare agitaţie şi teamă şi provoacă şi genul acesta de reacţie. După părerea mea, pe lângă această intenţie de a distruge PSD este şi dorinta de a preveni un raport rău. Se spune că, de fapt, raportul este rău că s-a început o acţiune împotriva PSD. Eu nu am mai văzut alte acţiuni la DNA în ultimele luni de zile”, a mai spus şeful PSD.

„Am primit tot felul de informaţii în weekendul ăsta, nu ştiu dacă sunt reale sau nu, că nu vor să se limiteze la mine (procurorii DNA - n.r.), vor să îmi ia şi copilul, să îl reţină, să... Nu îmi dau seama de ce. Doar pentru calitatea de fiul al meu. Pe fosta soţie cum au luat-o? Este o luptă între abuz şi democraţie, între metode de poliţie politică şi metode democratice”, a mai spus Dragnea.

Le-am spus colegilor de mai multe ori că în astfel de situații votează cum le dictează conştiinţa, cum simt ei. O să se uite în acest dosar şi o să voteze cum simt ei. Eu voi vota împotriva ridicării. E o ficţiune şi un atac serios la Guvern. Sunt doi miniştri importanți. Sigur că nu îi interesează pe cei care au început această acțiune. Fonduri europene, dezvoltare regională. Peste o săptămână ce mai facem? Mai iau doi şi ne trezim că DNA face guvernul. Eu sunt ţintă, PSD e ţintă, Tăriceanu e țintă, Guvernul e ţintă. Parlamentul la fel. În Parlament, asta vreau să transmit tuturor: nu cedăm nici măcar un pas înapoi. Cu toate presiunile. Legile Justiției vor fi aduse în Parlament, dezbătute şi adoptate cu consultare serioasă”, a mai spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri