Sari la conținut

Dragnea: Fac eforturi să nu iasă oamenii în stradă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la un post de televiziune, că, de câteva zile, face „eforturi” pentru ca oamenii să nu iasă în stradă în semn de protest faţă de amânarea desemnării unui premier. El a avertizat însă că după 1 ianuarie nu crede că îi va mai putea opri, relatează News.ro.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„De câteva zile eu fac eforturi foarte mari pentru a nu ieşi oamenii în stradă. Sunt din ce în ce mai mulţi hotărâţi să iasă în stradă. (...) Eu vă spun foarte cinstit şi o spun în continuare destul de calm: Eu nu mai cred că după Anul Nou mai pot să ţin oamenii să nu iasă în stradă şi spun asta pentru ca cei care mai un dram de responsabilitate să înţeleagă", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a făcut afirmaţiile în contextul în care spunea că românii aveau aşteptarea ca preşedintele Klaus Iohannis să desemneze un nou premier, însă șeful statului a amânat decizia.

Întrebat dacă aceste declaraţii nu sunt cumva o formă de ameninţare, liderul PSD a răspuns ironic: „Ce cuvinte să folosesc eu? Să folosesc un rânjet, ca să nu pară ameninţare?”.

Joi a apărut informaţia conform căreia preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou.