Dragnea: Grindeanu nu a ajuns premier datorită celor care s-au baricadat în Palatul Victoria

Data actualizării: Data publicării:
20170621_MOTIUNE_PSD_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD Liviu Dragnea le-a cerut parlamentarilor să voteze moțiunea de cenzură, chiar dacă aceasta „doare”. El a declarat că guvernul Grindeanu „a mers binișor, dar nu e de ajuns”. Dragnea l-a criticat din nou pe premier pentru că „s-a încuiat pe dinăuntru” în Palatul Victoria și se agață de fotoliul de prim-ministru.

20170621_MOTIUNE_PSD_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu e o zi fericită pentru mine, mai ales după ce l-am ascultat pe dl Grindeanu. N-am dorit să ajungem vreodată aici”, și-a început el discursul.

Lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea programului de guvernare PSD-ALDE. În loc să ne prefacem că lucrurile merg bine, am ales să fim sinceri cu noi și cu românii. Nu a fost o decizie ușoară. Premierul și guvernul căuia i-am încredințat cel mai ambițios program de guvernare de după 1989 n-a performat. N-a mers rău, a mers binișor, dar nu e de ajuns. Nici ritmul, nici determinarea, nici energia premierului n-au fost așa cum speram”, a spus el.

Nu obțineam atâtea voturi la alegerile din 2016 dacă promiteam să meargă România mai binișor.

Să lăsăm lucrurile așa, înșelam România cu bună știință, îi înșelam pe Români, chiar și pe Sorin Grindeanu îl înșelam”, a adăugat el.

Liviu Dragnea i-a criticat pe Victor Ponta și pe Sorin Grindeanu.

Nu se aștepta nimeni ca fostul nostru coleg să acționeze cu atâta îndărătnicie. Nu ne așteptam ca un alt fost coleg să susțină asemenea manevră”, a spus el.

Azi, cei care vor să confrunte rezultatul alegerilor și care s-au încuiat pe dinăuntru în Guvern spun că sunt autoritar. Poate pentru că am spus că trebuie să separăm politica de servicii, că am vrut să dăm independența justiției. Sunt autoritar pentru că am cerut să fie respectat programul de guvernare? Mi s-a obiectat că la Guvern vrem să facem si alte lucruri. Când din programul de guvernare e realizat mai puțin de 20%?”, a spus Dragnea.

Vorbind despre independența justiției, Dragnea a amintit de prezenţa, zilele acestea, la DNA a lui Nicolae Bădălău şi Adrian Ţuţuianu, pe de o parte, şi Darius Vâlcov, pe de alta. Nu e întâmplător, a spus președintele PSD.

Am crezut mult în Sorin Grindeanu și-mi asum asta. Din păcate, se agață de scaun în cel mai ilegitim mod. Nu a ajuns premier datorită celor care s-au baricadat în Palatul Victoria, ci pentru că structuri statutuare l-au numit acolo, aceleași care i-au retras sprijinul politic”, a spus președintele PSD.

El s-a adresat și parlamentarilor care ar fi negociat cu Victor Ponta și Sorin Grindeanu.

La toate întâlnirile nocturne la care ați fost acolo, câțiva colegi, despre ce s-a discutat? Despre funcții, dregătorii, afaceri. S-a discutat despre România, agricultură, educație, salarii și și pensii? Categoric nu”, a spus el.

În final, Dragnea le-a cerut colegilor din Parlament să voteze pentru demiterea guvernului.

Pentru continuarea programului de guvernare și schimarea în bine, vă cer să votați moțiunea care ne doare pe toți, dar care trebuie să treacă pentru ca țara să primească un guvern mai devotat națiunii”, a conchis Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri