Sari la conținut

Dragnea îi răspunde lui Oprea: „Nu credeam că poate să facă o asemenea greșeală”

Liviu Dragnea a vorbit, vineri, despre dezvăluirea făcută de Gabriel Oprea. Fostul președinte UNPR a spus că l-a ajutat pe Dragnea să devină președintele PSD și au existat multe momente în care faptul că a apelat la sprijinul său i-a fost de mare ajutor lui Liviu Dragnea, ajutor care „a fost decisiv pentru destinul lui politic si chiar personal”.

Am citit acest editorial al domnului Oprea și nu credeam că poate să facă o asemenea greșeală. După congres o să povestesc cum a fost atunci, chiar nu înțeleg ce l-a apucat. Eu nu vream să-mi aduc aminte despre acel episod. E cam urât pentru dumnealui și pentru SRI”, a spus Dragnea.

Întrebat ce legătură are Serviciul Român de Informația cu această întâlnire, el a ignorat întrebarea.

Președintele PSD a mai spus și că „niciodată” nu a fost „camarad” cu Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a făcut aceste afirmații, joi, după ce, în contextul acuzaţiilor privind relaţia cu SRI, președintele PSD i-a răspuns lui Codrin Ştefănescu: „Cred că domnul Codrin Ştefănescu poate să ceară aceste explicaţii de la camaradul lui, Gabriel Oprea, de la asociatul lui, Gabriel Oprea, care sigur n-are nicio legătură cu sistemul”.

„Am apreciat faptul că domnul Dragnea m-a numit camarad, într-o declaraţie referitoare la vecinul meu de cartier, Codrin Ştefănescu. Sigur că mă numeşte camarad! Au existat multe momente în care faptul că a apelat la sprijinul meu i-a fost de mare ajutor lui Liviu Dragnea. Acest ajutor a fost decisiv pentru destinul lui politic şi chiar personal. Poate, cândva, voi poveşti în amănunt. Astăzi mă opresc la două exemple”, îşi începe Oprea postarea.

Oprea susţine că în 2004, când era ministrul Administraţiei Publice, iar actualul lider PSD era preşedintele CJ Teleorman, Dragnea l-a rugat să îl ajute să devină şeful preşedinţilor de Consilii Judeţene din PSD.

„La acel moment, PSD câştigase preşedinţia a 17 Consilii Judeţene. Pentru că m-a rugat să îl ajut, m-am întâlnit cu ei, în sediul din Ion Ionescu de la Brad şi i-am convins să-l voteze. Aşa a ajuns camaradul Liviu să fie şeful politic al preşedinţilor CJ din partid”, povesteşte Gabriel Oprea.

De asemenea, el afirmă că în anul 2015, Liviu Dragnea a apelat din nou la sprijinul său.

„M-a rugat să îl ajut să fie ales preşedintele PSD, în contextul în care Victor Ponta demisionase pe Facebook. A venit la un pahar de vin la UNPR, aşa cum ştie toată presa  prezentă acolo şi m-a rugat să-l sprijin. Liviu a ajuns preşedintele PSD şi cu ajutorul meu şi sprijinul UNPR”, mai scrie Oprea.

 

Pe aceeași temă