Dragnea îl atacă din nou pe Toader, pe tema ordonanțelor: Nu mai poate continua așa

Data actualizării: Data publicării:
dragnea il bate pe umar pe tudorel toader ED_id102243_inquam_photos_george_calin
Foto: Inquam Photos / George Călin, Octav Ganea

Noi amenințări ale lui Liviu Dragnea la adresa lui Tudorel Toader, pe tema ordonanțelor de urgență. Președintele PSD e nemulțumit că nu sunt adoptate și a declarat că Viorica Dăncilă „trebuie să decidă” dacă îl mai păstrează în funcția de ministru al Justiției sau nu.

Liviu Dragnea s-a arătat vineri nemulțumit că ministrul Justiției a adus în discuție, de câteva luni, subiectul ordonanțelor, fără ca acestea să fie adoptate. Ba, mai mult, din tonul său a reieșit că Tudorel Toader ar putea să-și piardă funcția.

„În ceea ce privește ordonanțele, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam un fel de teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care țipau, amenințau și urlau ca nu cumva să dați nu știu ce ordonanță. Îi vedeam și pe ai noștri de la Guvern. Și ei țipau și strigau: cum vă permiteți să ne spuneți nouă asta. Și unii și alții știau că nu se vor da ordonanțe. Pentru cine acest teatru?”, a spus Dragnea.

„Eu cred că domnul ministru Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulți colegi îmi spun că, de fapt, toată intenția dumnealui a fost, din ianuarie, să ridice aceste subiecte în dezbatere și ca să discutăm trei luni de zile nu despre ce avem de făcut în România reală, și a tot anunțat că va da niște ordonanțe de ugență care de fapt nu s-au dat. Nici nu cred că avea intenția să le dea vreodată”, a adăugat președintele PSD.

De asemenea, Dragnea l-a atacat și pe Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție nesfârșită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru codurile penale după verificarea de la CCR, a fost o greșeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste ordonanțe de urgență, ca să ajungă la final cu vreo 7-8 articole la Bruxelles într-o mare umilință”, a mai spus Dragnea.

„În ceea ce privește codeurile penale și legislația respectivă, Parlamentul trebuie să-și urmeze cursul pe care l-a început, că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate, pentru că au deja deasupra lor controlul CCR”, a mai susținut el.

„Guvernul trebuie să se ocupe în mod serios de programul de gevernare, când are de gând să adopte ceva anunță azi și adoptă într-o săptămână. Nu putem lăsa se se discute despre niște teme paraizte luni de zile”, a mai spus președintele PSD.

Întrebat ce se întâmplă cu Tudorel Toader, el a susținut că „doamna prim-ministru trebuie să ia o decizie”. „Este apanajul dumneai, vrea să-l mențină, nu vrea să-l mențină, pe mine mă interesează ca Petre Daea să fie în picioare și valid”, a mai spus Dragnea, la Călărași, avându-l alături pe ministrul Agriculturii.

Joi, Liviu Dragnea l-a ironizat Dragnea pe Tudorel Toader, după ce i-a invitat joi pe jurnaliști în biroul său de la Camera Deputaților ca să le arate că ministrul Justiției nu se află acolo. „Ar trebui să modificăm Constituția ca să rămână el ministrul Justiției, că este cel mai bun, nu din țară, din regiune!”, a spus președintele PSD. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri