Dragnea îl contrazice pe Meleșcanu pe tema adoptării euro în 2022

Data actualizării: Data publicării:
bani euro teanc shutterstock_127466858

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că deocamdată nu se iniţiază vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro în 2022 şi nu crede că cineva a început „o asemenea aventură”, în condiţiile în care nu este un proiect foarte uşor şi nu se pot avansa termene doar de dragul de a face aşa ceva, potrivit News.ro.

„E o dorinţă, o dorinţă firească. Ca să vorbim de un proiect asumat, trebuia să fie o analiză serioasă a majorităţii, a întregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discuţie cu Preşedinţia, este o dorinţă a noastră a tututor, dar nu este un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene”, a spus Liviu Dragnea, chestionat dacă există vreun proiect asumat pentru posibila adoptare a monedei euro în 2022.

Întrebat dacă se iniţiază vreun demers în acest sens la nivel guvernamental, liderul PSD a răspuns: „Din câte ştiu eu nu, şi nu cred că a început cineva o asemenea aventură”. 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, pentru publicaţia poloneză Polish Rzeczpospolita, că România ar putea adera la zona euro în 2022, în acest moment fiind îndeplinite toate condiţiile pentru acest lucru, dar că ţara noastră va mai aştepta cinci ani pentru a nu fi afectaţi cei cu venituri mici, în special pensionarii.

Citește și Meleșcanu: România ar putea adera la zona euro în 2022

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri