Dragnea, întrebat dacă e avantajat de modificările la Codurile Penale: Credeți că mă lasă ăștia să scap?

Data actualizării: Data publicării:
dr

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au ieșit împreună la declarații, după luni de zile în care nu mai vorbiseră împreună despre măsurile luate de coaliția aflată la guvernare. Liderul ALDE a declarat că modificările aduse Codurilor Penale sunt „absolut necesare”, pentru a pune capăt abuzurilor „din cauza cărora mulți oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați”.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a refuzat să vorbească cu jurnaliștii și să răspundă la întrebarea dacă este direct avantajat de modificarea a două articole-cheie din Codurile Penale. 

Liviu Dragnea: „Despre Codul Penal nu mai vreau să vorbesc. Concluzia mea e una singură: indiferent ce am spus eu sau colegii, fiecare a rămas la părerea lui. Știți ce nu am văzut eu la voi? Reacții în legătură cu abuzuri, cu decizii luate de instanță fără să se țină cont de deciziile CCR.”

„Credeți că ăștia mă lasă să scap?”, a adăugat el, în momentul în care jurnaliștii i-au cerut să ia o poziție clară față de cei care l-au votat. 

Călin Popescu-Tăriceanu: Modificarea Codului penal oricând va aduce controverse, e bine că există controverse, pentru că trăim într-o societate democratică. Având experiența privind funcționarea Codurilor și deciziile CCR, practicile europene în materie, deciziile CEDO, recomandările Comisiei de la Veneția aceste măsuri sunt absolut necesare. Convingerea mea este că există o nevoie de a schimba în acest moment filosofia Codurilor penale. Se pune mai mare accent pe recuperarea prejudiciilor pentru că trimiterea în închisoare a celor vinovați nu rezolvă problema. Nu politica punitivă este cea care rezolvă problemele. Aceste modificări vor ajuta ca abuzurile și excesele din ultimii ani, din cauza cărora mulți oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați, să fie eliminate.

Întrebat dacă PSD și ALDE iau în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a răspuns că acest lucru trebuie discutat în coaliție, dar că această variantă nu este scoasă din calcul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri