Dragnea: Iohannis e autorul moral al violențelor de azi-noapte

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea fb

Președintele PSD Liviu Dragnea îl acuză pe șeful statului, Klaus Iohannis, că este „autorul moral” al violențelor de azi noapte din Piața Victoriei.

 

Liviu Dragnea a spus că are „tot respectul” pentru protestatarii care au ieșit în stradă pentru a-și exprima opinia, drept pe care „l-au câștigat la revoluție”.

„E important ca aceste opinii să se exprime fără violență. Nu cred că situația de aseară e ceea ce și-au dorit cei care au ieșit în stradă pentru a-și exprima opinia. Oamenii trebuie să se delimiteze de acele grupări”, a spus Liviu Dragnea.

„Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan, să se ajungă la violențe și stricăciuni. Sper ca MAI și Parchetul să afle cine a gândit, organizat și plătit acțiunile de azi-noapte. Vreau să felicit ministrul de Interne, jandarmeria și celelalte structuri care au acționat exemplar”, a spus el.

Liviu Dragnea l-a contrazis pe președintele Klaus Iohannis, care a spus azi că Ministerul de Interne și Jandarmeria nu au acționat la timp pentru a opri grupările violente, deși știau că acestea vor fi prezente în mijlocul protestatarilor.

El a dat exemplul unui jandarm care a fost rănit, dar nu a vrut să fie dus la spital, iar în această seară „va fi acolo în cârje, probabil”.

„Președintele României este în opinia mea autorul moral al violențelor de azi-noapte”, a mai spus Liviu Dragnea.

Circa 300.000 de oameni au protestat ieri, pentru a doua zi la rând, în București și în alte 50 de orașe din țară față de decizia Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale prin ordonanță de urgență. A fost cel mai mare protest din România după 25 de ani.

Protestul din București a fost oprit de jandarmi, care au început să disperseze protestatarii din Piața Victoriei după ce un grup de agitatori au început să arunce cu petarde, torţe, pietre şi gheaţă spre forţele de ordine.

Liviu Dragnea mai spune că oamenii sunt dezinformați.

„Asemenea mașinării de dezinformare n-am mai văzut de la Revoluție - și au mai fost situații când în România s-a mai folosit dezinformarea”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri