Dragnea la DNA. Reacția lui Tăriceanu

Data publicării:
tariceanu declaratii parlament

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că, până la o decizie a instanței, orice persoană care este chemată în fața instituțiilor de anchetă este nevinovată. El făcea referire la președintele PSD, Liviu Dragnea, care a fost acuzat astăzi de DNA de abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat și folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false.

Până la o decizie a instanței, orice persoană care este chemată în fața instituțiilor de anchetă este nevinovată. Mai mult de atât, având în vedere precedentele numeroase din ultima vreme care arată în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliții și a actualei majorități și a Guvernului prin diferite mijloace, nu am nimic de adăugat, decât rog să se ia notă de acest punct de vedere și mai departe, în funcție de evoluțiile acestui dosar, voi putea să fac și alte comentarii”, a spus Tăriceanu.

În noul dosar al lui Liviu Dragnea sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat.

Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri