Dragnea la întâlnirea cu pensionarii PSD: Noi promisiuni și atacuri la partidele de dreapta

Data actualizării: Data publicării:
180312_PSD_BPN_12_dragneaINQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă, alături de câțiva senatori și deputați PSD, s-au întâlnit, joi, cu reprezentanții pensionarilor social-democrați. Prilej pentru ca liderul PSD să arate că au fost respectate toate promisiunile din programul de guvernare, că „PSD a fost, este și va fi partidul care susține fără ezitare o viață mai bună pentru pensionari” și că, în continuare, pe lângă mărirea pensiilor, obiectivul îl constituie crearea unui „sistem de pensii stabil, solid, care să nu mai lase niciun pensionar în zona de sărăcie”. Promisiunile au fost alternate cu atacuri la partidele de dreapta, care ar fi „cinice” și, în trecut, s-au „răzbunat” pe pensionari.

180312_PSD_BPN_12_dragneaINQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Suntem acuzați mereu că PSD ar fi partidul pensionarilor. Și dacă ar fi așa, ne-ar onora această expresie. Da, este partidul care s-a gândit în permanență la situația pensionarilor, dar nu numai. Nu te poți gândi doar la creștere economică, nu te poți gândi doar la creșteri de salarii, care sunt foarte importante și necesare, nu te poți gândi doar la relaxări fiscale pentru mediul de afaceri, foarte necesare, și, în același timp, să nu te gândești și la pensionari”, le-a spus Dragnea pensionarilor.

Liderul PSD a continuat cu un prim atac la guvernările de dreapta. „Aduceți-vă aminte o expresie crudă care a ieșit din gurița cuiva cu funcție înaltă, acum mulți ani de zile, când vorbea de ieșiri din sistem. Asta arată cinismul care îi caracterizează în general pe reprezentanții partidelor de dreapta. Ieșiri din sistem. adică pensionarii, în viziunea lor, sunt niște cifre, care trebuie analizați în urma unor analize pur statistice, fără să se gândească că aici este vorba de oameni, este vorba de milioane de oameni, care au necazuri, care au suferințe și care așteaptă ca societatea, pentru care au muncit o viață, să le întoarcă măcar o parte din respectul cuvenit. PSD a fost, este și va fi partidul care susține fără ezitare o viață mai bună pentru pensionari. De asta să nu vă îndoiți niciodată”, a spus Dragnea.

Mulțumindu-le pensionarilor pentru „susținerea profundă și reciprocă”, liderul PSD a arătat apoi că aceștia sunt „cei care cunoașteți foarte bine programul nostru de guvernare”. „Știu că l-ați citit, știu că îl analizați”, a spus Dragnea.

După care a lansat un nou atac la partidele de dreapta. „Să ne mai aducem aminte că într-o guvernare de tristă amintire a celor de dreapta, punctul de pensie a rămas mult timp la nivel de 730 de lei. Probabil, ca un fel de răzbunare pentru cei care conduceau atunci, generată de supărarea că CCR a declarat neconstituțională măsura de tăiere cu 15% a pensiilor. (...) Știți bine, ne tot spuneau că nu sunt bani. Nu sunt bani, nu sunt bani, nu sunt bani. Ca și când România, când ei guvernau, era blocată, erau trase obloanele și nu se mai producea nimic. De ce tot timpul când PSD ajunge la guvernare găsește bani? De fapt, nu-i găsește, că nu se culeg din pom, sunt administrați mai bine, adoptă măsuri care să crească și baza de impozitare și veniturile și investește în bunăstare”, a arătat Dragnea.

Liderul social-democrat a arătat că, pe lângă mărirea punctului de pensie și a pensiilor minime, PSD are și alte obiective. „Luăm măsuri, cel puțin până în 2020, care să creeze un sistem de pensii stabil, solid, care să nu mai lase niciun pensionar în zona de sărăcie și să nu mai lase niciun pensionar în situația în care să se gândească dacă mâine are bani de hrană, de plata facturilor sau de medicamente”, a arătat șeful PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri